Artikel top billede

(Foto: Foto: StoreDot)

Intel: Trådløs opladning til din bærbare på trapperne: Sværm af produkter på vej

Ifølge Intel vil det begynde at strømme ud med bærbare computer til trådløs opladnig i 2016. Mange producenter gør klar til at udnytte den ny opladnings-teknologi, der understøttes af den nye Skylake-processor.

Er du en af dem, der irriteres over den daglige roden med kabler, opladere og strømstik, kan du godt begynde at glæde dig: Allerede til næste år vil Intel være klar med en færdigudviklet løsning til trådløs opladning af din bærbare computer.

Der findes i dag allerede flere forskellige systemer til trådløs opladning af mobiltelefoner, men ifølge Intel har systemerne hidtil været for svage til at kunne oplade mere krævende bærebare computere.

Det kommende Intel-system vil imidlertid kunne håndtere op til 20 watt, hvilket er fire gange mere end det er tilfældet i de trådløse opladsningsmåtter til smartphones, der er på markedet i dag.

Intels helt nye Skylake-processor er bygget til at understøtte kabelfri opladning.

Du kan læse mere om Skylake her: Intel Skylake-processorer er klar: Derfor skal din næste computer være med Skylake

Intel-systemet bygger på WiGig, som ifølge selskabet er tre gange hurtigere end den seneste version af Wi-Fi, 802.11ac.

Selskabet mener, at WiGig-teknologien vil blive kraftig nok til helt at kunne erstatte de kabelbaserede HDMI- og DisplayPort-teknologier på computerne, som ellers i dag er de foretrukne, når der for alvor skal overføres data til eksempelvis eksterne skærme.

Intel-systemet kan monteres under en bordplade på op til fem centimeters tykkelse, hvorefter en kompatibel bærbar computer kan oplades ved blot at placere den på bordpladen oven på måtten.

I de sidste faser

Intel er i de sidste faser af den teknologiske udvikling og arbejder nu sammen med en række forskellige producent-partnere på at fintune konkrete produkter.

Selskabet forventer derfor allerede i begyndelsen af næste år 'en række' lanceringer af bærbare computere, som kan oplades med det pågældende system.

Som det gennem årene har været tilfældet for flere andre teknologi-områder under udvikling, har udviklingen af teknologier til trådløs opladning været plaget af standard-diskussioner og dermed kompabilitets-udfordringer.

Det kan nu se ud til at begynde at ændre sig, i det to af de tre store grupper på området - 'Alliance for Wireless Power' og 'Power Matters Alliance' - i januar meddelte, at de ville gå sammen i arbejdet om at fremme én standard baseret på magnetisk resonans (som det er tilfældet med Intels nye løsning).

Organisationen tæller magtfulde spillere som Intel, Microsoft, Fujitsu, Dell, Samsung og Starbucks.

På den anden side står nu 'Wireless Power Consortium,' der ønsker en standard basret på den induktions-baserede Qi-teknologi, som du kan læse mere om her:

Den har opbakning af blandt andre Philips og Nokia - men også Microsoft og Samsung, der er med i begge grupper.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere