Artikel top billede

Her er Googles nye kamp-robot: Testes af elite-soldater

Amerikanske elite-soldater i gang med at teste kamp-robot, der er udviklet af robot-selskab under Google X.

Alle raske drenge over 40 år husker det dramatiske fremtidsscenarie i Terminator-filmene, hvor en desperat og presset menneskehed kæmper mod en hær af stivbenede kamp-robotter i en nær fremtid.

Så langt er vi ikke nået endnu. Men kamp-robotter står ikke desto mindre allerede på trapperne som supplement til nutidens soldater.

Således er amerikanske elitesoldater i fuld gang med at teste kamp-robotten 'Spot,' som er udviklet af selskabet Boston Dynamics, der hører under Googles udviklingsafdeling, Google X.

Ligner stor hund

'Spot' vejer 70 kilo og ligner mest en stor hund med dens fire hydrauliske ben, der gør den terrængående.

Robotten styres via en trådløs forbindelse til en slags fladskærm, som kan befinde sig helt op til en halv kilometer væk.

Den seneste prototype blev i sidste uge testet på militærbasen Marine Corps Base Quantico i USA, hvor 'Spot' blev indsat i forskellige situationer og terræner - blandt andet i bakker, skov og i by-områder.

Den amerikanske hær har klare ambitioner om med tiden for alvor at begynde at anvende kamp-robotter, som skal kunne sættes ind i farlige situationer - eksempelvis, når huse eller andre snævre områder skal ryddes for fjender.

Under testen blev 'Spot' blandt andet sendt ind i en bygning for at tjekke rum og hjørner for fjender, inden soldater blev sendt ind.

Normalt hører den slags rydning af bygninger blandt de farligste militær-opgaver.

'Spot' er blot den seneste kamp-robot fra Boston Dynamics. Tidligere robotter har heddet LS3 og Big Dog. 'Spot' er angiveligt betydeligt mere adræt og mere lydløs end forgængerne.

Ingeniørerne har udstyret 'Spot' med en lille såkaldt LIDAR-laser (Light Detection and Ranging) magen til den sensor, der sidder oven på Googles selvkørende bil.

Den lille laser 'læser' løbende hele horisonten rundt, hvor den registrerer alle strukturer og bevægelser.

Du kan læse mere om Googles eksperimentarium, Google X, her: Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere