Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google tjener 198.000 kroner i minuttet efter skat: Er i gang med at gentænke hele butikken

Google er i fuld gang med at gentænke hele forretningen. Alt skal handle om 'machine learning' - selv-lærende, intelligente it-systemer, der automatisk lærer den enkelte brugers vaner at kende.

Google - der nu hedder 'Alphabet' - skovler penge ind i enormt omfang, der er steget i forhold til i fjor, hvor både omsætning og indtjening også var skyhøjt.

Selskabets landede i dets tredje regnskabskvartal en indtjening efter skat på 26,3 milliarder kroner på en omsætning på 123 milliarder kroner - 18 procent mere i end det tilsvarende kvartal i fjor.

Indtjeningen svarer til, at Google/Alphabet efter skat har tjent 198.000 kroner hvert eneste minut døgnet rundt.

Opdelt i divisioner

Med navneforandringen til Alphabet fornylig blev selskabets klassiske søgeforretning under Google-navnet indlemmet som en selvstændig division under moderselskabet på linie med en række andre forretnings-divisioner, som Alphabet tror kan vokse sig store og stærke i fremtiden.

Det kan du læse mere om her: Derfor bygger Google hele butikken om og lægger alting ind under det nye selskab 'Alphabet'

I samme ombæring blev inderen Sundar Pichai udnævnt til ny topchef for hele imperiet.

Ifølge ham er 'machine learning' - altså udviklingen og anvendelsen af sammenhængende intelligente systemer - motoren under selskabets nye vision.

"Machine learning er den kerne, som vi er ved at gentænke alt, hvad vi gør, om," siger topchefen.

Google anvender i dag allerede intelligente systemer til eksempelvis at sortere brugernes email, så spammails automatisk bliver sorteret fra de mails, som brugerne ser.

Sorterings-systemet bliver løbende bedre og bedre til at fravælge spam ud fra brugernes vaner og ved at kigge på de mails, der ofte bliver åbnet og henholdsvis slettet af brugerne.

Systemer, som er i stand til at blive klogere af sig selv, vil vi i den kommende tid komme til at se meget mere af fra Google/Alphabets side.

"Vi prioriterer investeringer i machine learning og kunstig intelligens. Vi investerer på tværs af alle vores produkter som search, annoncer, YouTube og Play," siger Sundar Pichai.

Google er langt fra alene om disse tanker. Også IBM, Facebook og ikke mindst Microsoft satser for tiden voldsomt på machine learning og udviklingen af intelligente systemer.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer

Sundar Pichai nævner blandt andet mulighederne inden for mobil indhold, hvor systemern e via selv-lærende teknologier eksempelvis selv vil kunne afgøre, om brugeren er hjemme, på arbejde, i en bil eller lignende og derfor selv vil kunne variere det indhold, som præsenteres på telefonen.

Du kan læse om IBM's store planer her: IBM klar med ny storsatsning: 2.000 konsulenter skal arbejde med vild fremtidsteknologi

En stor del af væksten i Googles resultat kommer fra mobile søgninger - ikke mindst i Indien.

Det understreger det store potentiale, der fortsat er i den mobile verden for Google, der for et halvt års tid siden for første gang oplevede, at antallet af mobile søgninger oversteg antallet af søgninger fra desktop-computere.

Også omsætningen i YouTube samt Google for Work er steget markant, hedder det, mens indtjeningen per solgte klik på betalte søgeresultater faldt med 11 procent.

Alphabet vil i øvrigt fra næste kvartal præsentere regnskabsresultater for hver enkelt forretnings-division.

Læs også:

IBM klar med ny storsatsning: 2.000 konsulenter skal arbejde med vild fremtidsteknologi

Så er Big Data ved at være overstået

På besøg hos Googles udviklingsafdeling i Aarhus: Fra Chrome og V8 til det nye danske projekt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere