Artikel top billede

Første store opdatering til Windows 10 ruller ud i dag: Det kan du forvente

Den første store opdatering til Windows 10 ruller ud i disse dage. Og der er nogle store nyheder og opdateringer, som du som Windows 10-bruger kan blive glad for.

Microsoft har siden juni arbejdet med den første store opdatering til Windows 10, en opdatering som går under navnet "November-opdateringen."

Den er tidligere blevet udskudt, hvilket du kan læse mere om her: Noget driller: Stor Windows 10-opdatering skulle frigives nu - men 'Threshold 2' kommer ikke alligevel

Micosofts Windows-chef, Terry Myerson har i en blogpost løftet sløret for de mange nyheder, som hovedsageligt befinder sig under kølerhjelmen og forbedrer brugeroplevelsen.
Blandt andet skulle computeren boote 30 procent hurtigere i forhold til samme computer med Windows 10.

Men der er også en række forbedringer, som du vil mærke og se lige med det samme. Et par eksempler er flere muligheder for at personliggøre Windows 10. Mange har været utilfredse med de hvide bjælker foroven på alle menuer og programmer.

Det kan du nu ændre i indstillinger, så bjælker får en gennemgående farve gennem hele systemet.

Opdateringen går også under navnet 1511 (for 11. måned i 2015), eller Build 10586 , og er tidligere blevet kaldt "Treshold".

Forbedret Edge

Ligeledes tilføjer Microsoft også et par ekstra programmer, som skal fungere som Skype gør i dag for forbrugere. Det betyder tre nye apps: Beskeder, opkald og videoopkald hver med deres funktion.

Også Microsofts digitale assistent, Cortana, får en stor overhaling, men det er stadig ikke relevant for Danmark, hvor Cortana ikke fungerer endnu.

Desuden bliver Edge-browseren også opdateret med nye funktioner og rettelser.

Den lovede mulighed for at installere tilføjelsesprogrammer til Edge må vi vente på, men ud over en del småfikserier i motorrummet får du også mulighed for at streame video og billeder direkte fra browseren og ud til en skærm eller streaming-enhed, som understøtter streaming-teknologien Miracast.

Opdateringen bliver rullet ud de næste par dage, så hvis du ikke kan finde opdateringen under "Update" i indstillinger, så giv det lidt tid.

Du kan se en video af Windows 10 - November-update her hos Winbeta.orgs YouTube.

Læs også: 

Ny Windows 10-build omsider udsendt - nu kommer den første stor-opdatering af Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere