Artikel top billede

Glem det: Derfor kommer Apple aldrig med en kombineret iPad/Mac

Apple vil ikke designe et nyt produkt, der smelter den populære iPad sammen med Mac'en, lyder det fra Tim Cook. Få forklaringen her.

Apples iPad har nu været på markedet i mere end fem år, og lige siden Steve Jobs præsenterede tablet-computeren i 2010, har der været rygter og skriverier om, at Apple vil komme med et produkt, der kombinerer Mac med iPad.

Det er dog som bekendt aldrig sket, selvom det netop er denne model, Microsoft har valgt med sin Surface Pro, der kombinerer tablet-pc'en med en traditionel bærbar computerworld.

Og der er ikke planer om, at Apple skal forsøge sig med et lignende produkt.

Det skriver det irske Independent her.

Det er Apple-topchef Tim Cook selv, der er kilden til historien. I et interview med Independent udtaler Cook, at tiden ikke er ved at være løbet Mac'en:

"Vi mærker meget stærkt, at kunderne ikke er ude efter en sammensmeltet Mac og iPad."

"Det skyldes, at det ville betyde - eller vi frygter vil ske - at ingen af oplevelserne ville være så gode, som kunderne ønsker. Så vi vil lave den bedste tablet i verden og den bedste Mac i verden," forklarer Tim Cook til Independent.

"Og ved at bringe disse to sammen, ville man ikke opnå nogen af delene. Du ville begynde at gå på kompromis på forskellige måder," siger Apples topchef videre. 

Læs også: Microsofts Surface Pro versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Mens der altså ikke er noget, der tyder på, at Apple er på vej med et helt nyt produkt, der kombinerer Mac og iPad, så har begge produkter over de senere år faktisk nærmet sig hinanden mere og mere.

Mac'en har eksempelvis fået et hav af touch-funktioner, der er kommet en Mac App Store, og Mac'ens apps er i dag tæt integreret med de apps, der kører på iPad.

Samtidig er iPad i dag i stand til at køre også tungere applikationer, der tidligere var forbeholdt Mac, og med den nye iPad Pro forsøger Apple også i en hidtil uset grad at integrere det fysiske tastatur i iPad.

Læs også:

Microsofts Surface Pro versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Fire grunde til, at virksomheder ikke bør vælge Apple-produkter - er du enig?

Stor test af kontorpakker til iPad: Sådan klarer iWork, Office og Google Apps sig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere