Artikel top billede

Apple på vej med iPhones med super-effektive OLED-skærme

Apple i gang med at forhandle med stor-producenter af de tynde og klare OLED-skærme om levering til kommende iPhones.

Apple arbejder angiveligt med planer om at skifte til OLED-skærme i kommende generationer af iPhone-telefonerne.

I dag anvender Apple LCD-skærme på selskabets telefoner.

Et skifte vil føre til langt klarere og tydeligere skærme end det er tilfældet på de nuværende iPhones på markedet.

Ifølge den japanske avis Nikkei er Apple allerede i forhandlinger med forskellige producenter af OLED-skærme. Ifølge avisen vil skiftet ske fra 2018, og det er afgørende for Apple, at de valgte leverandører er i stand til at leverere meget store mængder skærme med stor stabilitet.

Stor fabrik på vej

Netop leveringssikkerheden har hidtil været en af de store barrierer for udviklingen af OLED-skærme, som allerede i dag anvendes i forskellige smartphones fra blandt andet Samsung, LG, Microsoft og andre.

Også forskellige fjernsyn bygges i dag med OLED-skærme.

Ifølge den japanske avis er OLED-producenten LG Display i gang med at planlægge en meget stor udvidelse af selskabets OLED-fabrik i Sydkoreanske Paju.

Det sker i forventningen om, at Paju-fabrikken skal være stor-leverandør til de forventeligt mange millioner OLED-baserede iPhons, som Apple skal bruge skærme til i fremtiden.

Dog er Apple bekymret over leveringssikkerheden og om det overhovedet kan lade sig gøre at få leveret det ønskede antal skærme - selv hvis storproducenten Samsung regnes med i billedet.

Tidligere forsøgt sig

Apple har tidligere arbejdet på planer om at forbedre glas-kvaliteten i selskabets apparater - dengang med indførslen af det meget solide og ridsefaste safir-glas.

Planerne endte imidlertid i ruin.

Det kan du læse mere om her: Apples store safirglas-planer vakler - har Apple spildt milliarder på ubrugeligt glas?

OLED står for 'Organic Light Emmitting Diode' og princippet i teknologien er markant anderledes end de principper, som anvendes i LCD ('Liquid Crystal Displays').

I LCD er grundprincippet, at de pixels, som skærmbilledet dannes af, løbende bliver tændt og slukket, så de derved enten blokerer for eller sender lys igennem fra et bagved liggende panel.

I OLED er princippet, at hver pixel indeholder en lille smule organisk materiale, som ved elektrisk påvirkning lyser op i en bestemt farve.

Da OLED dermed ikke er afhængig af en bagvedliggende lyskilde, kan OLED-skærme gøres langt tyndere end LCD-skærme, ligesom de er mere energi-effektive og i mange tilfælde skarpere.

Læs også:

Vild uenighed om fremtidens fjernsyn: Hvad skal der satses på?

Apples store safirglas-planer vakler - har Apple spildt milliarder på ubrugeligt glas?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere