Artikel top billede

Yahoo-bestyrelse holder krisemøder: Overvejer at sælge hele internet-forretningen

Yahoos bestyrelse holder stribe af krisemøder efter pres fra rasende top-investor. Måske ender det med et frasalg af hoved-forretningen og et markant fokus-skifte i en helt anden retning.

Der er vigtige emner på bordet, når amerikanske Yahoos bestyrelse mødes flere gange i denne uge: Skal Yahoo sælge sin kerneforretning - nemlig den internetbaserede søge- og annonce-forretning - og i stedet satse på en fremtid som medejer af kinesiske Alibaba og japanske Yahoo Japan som væsentligste aktiver?

Eller skal Yahoo sælge sin andel i Alibaba, der for tiden er mere end 210 milliarder kroner værd og satse på kerneforretningen?

Forlanger det solgt

Beslutningen er blevet aktuel på grund af investoren Jeffrey C. Smith fra Starboard Value, som i et brev til selskabet har forlangt, at Yahoos bestyrelse sælger kerneforretningen, da det efter hans mening vil gavne aktionærerne mest.

Egentlig arbejdede Yahoo efter en plan om at overføre selskabets aktiepost i Alibaba Holding Group til et selvstændigt selskab, Aabaco Holdings.

Den plan er indtil videre ikke blevet til noget på grund af usikkerhed om beskatningen.

Jeffrey C. Smith argumenterer for, at det vil give mere mening og større værdi for Yahoo at frasælge den traditionelle kerneforretning, der rummer mere end 200 millioner internet-brugere verden over.

I brevet - som du kan læse her - truer han med, at han og Starboard Value vil "kigge på at gennemtvinge markante ændringer i bestyrelsen, hvis I fortsætter med at træffe beslutninger, der ødelægger værdien for aktionærerne."

Yahoo har efter en årrække i krise ellers nogenlunde fået gennemført en turnaround med selskabets højtlønnede-direktør, Marissa Mayer, i spidsen.

Men forretningen er ikke sund og sprængfyldt med potentiale af den grund. Yahoos omsætning voksede med 6,8 procent i årets tredje kvartal sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor - til 8,5 milliarde kroner, men indtjeningen dykkede, og en række vigtige chefer har forladt selskabet.

Ifølge Starboard Value vil det udløse omgående værdi, hvis ejerandelen af kinesiske Alibaba samt Yahoo Japan udskilles fra Yahoos fortsat pressede kerne-forretning, ligesom det vil gøre det nemmere at rekruttere folk, hedder det.

Investor-gruppen skriver, at Yahoo er "den eneste Silicon Valley-virksomhed, som vi kender, hvis aktiekurs for tiden alene er drevet frem at værdier, som er uden for virksomhedens kontrol."

Læs også:

Yahoo til brugere: Sluk adblocker eller vi blokerer for adgangen til din mail

Har I modet til at tage de tre konsekvenser - og arbejde med digital disruption i organisationen?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere