Artikel top billede

Folketingets website i knæ flere gange efter angreb fra udlandet

En sværm af computere fra udlandet har nedlagt Folketinget.dk flere gange på få dage. Læs her, hvordan Folketingets hjemmeside alligevel kan være synlig i din browser.

Op mod weekenden røg det danske parlaments hjemmeside, Folketinget.dk, af nettet som følge af et DDoS-angreb.

Hele fredag og natten til lørdag blev Folketingets internetleverandør Telia sat til at få gang i sitet igen, hvilket lykkedes lørdag formiddag omkring klokken 10.

Igen mandag morgen blev Folketinget.dk så sendt i sort igen.

"Vi er blevet udsat for et identisk angreb igen i dag," forklarer Folketingets presseansvarlige Finn Tørngren Sørensen til Computerworld med henvisning til weekendens DDoS-angreb, som menes at komme fra udenlandske servere.

Den første angrebsbølge kan du læse mere om på Folketingets hjemmeside.

Har lukket for udlandet

Angrebene har fået den konsekvens, at sitet har lukket for adgangen fra alle udenlandske og mindre net-udbydere, som ikke har en tilkobling til Telias netværk.

Denne fremgangsmåde er også benyttet i dag, efter et netværk af udenlandske servere både fredag og i dag mandag har hamret så heftigt mod Folketingets firewall, at hjemmesiden er gået ned to gange på få dage.

Modtrækket betyder så samtidigt, at har du internet fra en større udbyder i Danmark som eksempelvis TDC med forbindelse til Telias netværk, burde du snildt kunne se Folketingets hjemmeside i dag.

"Sammen med Telia følger Folketingets Administration situationen nøje og åbner op igen for den fulde adgang, når de fjendtlige opkald er taget af, oplyser Folketingets administration til Ritzau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere