Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Disse Computerworld-artikler fik læserne mest op ad stolene i 2015

Windows 10, bredbåndshastigheder og fildeling har for alvor kunnet få Computerworlds læsere til tasterne i det seneste år. Her er de mest diskuterede artikler på Computerworld.dk i 2015.

Hvis der er noget, der kan få Computerworlds læsere til tasterne, er det (manglen på) bredbåndsmulighederne i Danmark.

Det viser en hurtig søgning på de mest debatterede artikler på cw.dk i årets løb, hvor I har været flittige, saglige og (for det meste) konstruktive og iderige i udvekslingen af synspunkter i debatten.

Vi bragte i juni historien om Mikkel fra Vanløse, der ikke kunne få fiberbredbånd, selv om der ligger fiberrør i hans forhave.

Det var noget, der fik mange læsere til at reagere og henvende sig til Computerworld med lignende eksempler, hvilket affødte den artikel, der blev flittigst diskuteret i 2015 med (i skrivende stund) 114 debatindlæg.

Den kan du læse her: Mød 10 forskellige danskere: Så ringe er vores muligheder for hurtigt bredbånd

Windows 10

Microsofts længe ventede lancering af selskabets nye styresystem, Windows 10, markerede på mange måder det nybrud og den markante kursændring, som Microsoft har været i gang i de seneste to år.

I sommerens løb var mange dog fortsat skeptiske overfor Windows 10 og de nye tanker bag styresystemet, mens det på den anden side stod klart, at (næsten) alle med tiden ville blive nødt til at opgradere til det nye system.

Tvivlen og overvejelserne kom til udtryk i (indtil videre) 113 debatindlæg i artiklen om Windows 10-opgraderingere.

Den kan du læse her: Din mening: Opgraderer du ikke til Windows 10? Så fortæl os hvorfor

Windows 10 er på vej, og selvom Microsoft har gjort det fristende at sige ja med en gratis opdatering, så er der stadig delte meninger om, hvorvidt der skal opdateres eller ej. Hvad gør du?

Danaweb til konkurs-ramte kunder: Betal nu
I slutningen af november gik web- og hostingbureauet Solid Media Group konkurs.

Selskabets servere - der indeholdte de 2.500 kunders data - blev omgående købt af konkurrenten Danaweb, som straks udsendte mail til de ramte kunder med besked om, at de skulle betale 5.000 kroner per år per hostet webside.

Artiklen om disse forretningsmetoder trak for alvor læserne hen til tastaturet. Ikke mindre end 105 debatindlæg er det indtil videre blevet til.

Du kan læse artiklen her: Massevis af danske kunder i klemme hos konkursramt hosting-firma: Vi er jaget vildt

Betal nu eller dine data forsvinder. Det dilemma står op mod 2.500 kunder i, efter deres hosting-partner er gået konkurs. "Det er pistolen for panden," lyder det fra en af de ramte.

Du kan se de øvrige artikler på listen over artikler med flest debatindlæg i årets løb herunder.

Giv dit besyv med i debatterne herunder.


Så forskellige er danskernes bredbånds-hastigheder: Fra turbo-bredbånd til sneglefart
Fra bredbånds-bøvl i Ballerup til 150/150 Mbit-forbindelser på landet: Danskernes bredbånds-muligheder er vidt forskellige.


Masser af danskere fanget i Popcorn Time-fælde: Nu falder der krav om erstatning
Se hvorfor hundredevis af danske brugere af pirattjenesten Popcorn Time får et erstatningskrav puttet i postkassen. En enkelt film koster op til 2.200 kroner.


Hvis du bliver knaldet for fildeling: Her er dine rettigheder
Hvad er dine muligheder, hvis du er en af de tusindvis af danskere, som har modtaget en opkrævning for ulovlig fildeling? Skal du bare betale med det samme, eller gå i retten? Få svarene her.


Her er alle de skjulte afgifter i 'gratis' Windows 10
Windows 10 bliver kaldt en gratis omgang fra Microsofts side, men sådan ligger landet ikke helt. For Microsoft har en hel række af muligheder for indtjening, når du bruger Windows 10.


Netflix' masterplan er filmverdenens værste mareridt - men kunderne jubler
Klumme: Den danske filmbranche er kommet bagud i udnyttelsen af den digitale distributions fantastiske muligheder, og nogle mener, at Netflix er en boble. I det hele taget ses Netflix ofte blandt etablerede filmfolk som et skræmmebillede på noget useriøst. Men det bliver meget værre.


Microsoft-brøler tvangsopdaterer Windows 8-maskiner til Windows 10
Har du en Windows 7 eller 8.1-computer, og ønsker du ikke at få Windows 10? Så skal du være opmærksom på et meget vigtigt flueben, så maskinen ikke opdaterer sig selv til Windows 10 efter Microsoft-fejl.


Lille ikon viser vejen: Sådan reserverer du din Windows 10-opgradering
Sidst i juli kommer Windows 10 - men allerede nu kan du reservere din gratis opgradering. Vi har overblikket klart her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere