Stort overblik: Her er de bedste alternativer til Surface Pro 4

Surface Pro 4 var en af 2015's bedste hybrid-computere, men Microsoft er ikke ene om at bygge tablet-computere, som du kan bruge til mere end underholdning.

Annonce:
Annonce:

Thinkpad X1 Tablet

Surface Pro 4 er Microsofts seneste tablet-computer til arbejde og kreativitet, der fungerer lige så godt som klassisk bærbar computer, som den gør som tablet-computer.

Det er en alsidig hybrid-computer, som tilbyder både en tablets mobilitet samtidig med en bærbar computers evner til at kunne udrette og producere noget, hvad end det er fotoredigering, tekstbehandling eller andet.

En vækst i salget af Windows-baserede hybrid-computere, også kaldet 2-i-1, og Microsofts store succes med netop en tablet med tilhørende tastatur har fået andre til at hoppe med på vognen af "produktivitets-tablet-computere."

Lenovo, Samsung, HP og flere andre har således bygget deres egne tablet-computere med integreret kickstand og tilknyttet tastatur.

Du kan også læse mere om 2-i-1-tablets her: Der sker store ting på tablet-markedet: 2-i-1-produkterne bliver afgørende

Derudover lancerede Apple i foråret en iPad Pro-model, som med et tastatur kan minde en del om en Surface-tablet.

Vi har her samlet en oversigt over, hvad der findes af alternativer til Surface Pro 4, hvis du er interesseret i en computer, som kan fungere både som en tablet-computer og en bærbar computer.

Vi har valgt at fokusere på computere, der fungerer efter "tablet first"-princippet, hvilket vil sige, at de sammen med et tastatur kan fungere som en 'klassisk' bærbar computer. Dog har vi taget Surface Book med i tabellen, da dens tablet-del i sig selv næsten er en Surface Pro 4.
 Surface Pro 4Surface BookGalaxy TabPro SiPad Pro
ProducentMicrosoftMicrosoftSamsungApple
CPUCore M*/i5/i7i5/i7Core M*Apples A9X
RAMFra 4 GBFra 8 GB4 GB4 GB
LagerpladsFra 128 GBFra 128 GB128 GBFra 32 GB
SD/microSD-slot?MicroSD-slotSD-slotUkendtNej
Mulighed for LTE/4G?NejNejJaJa
OSWindows 10Windows 10Windows 10iOS 9
Skærmstørrelse12,3"13,5"12"12,9"
Opløsning2.736 x 1.8243000 x 20002.560 x 1.4402.048 x 2.732
Vægt (med tastatur)1.02 Kg1,57 KgUkendtcirka 1 Kg
Pris (med tastatur)Fra 8.900 kronerUkendt (tysk pris: fra 12.300 kroner (uden GPU)Ukendt (netop lanceret)Fra 8.399 kroner (32 GB)

HP Spectre X2 12

Hver af konkurrenternes produkter fungerer anderledes end Surface Pro 4.

Surface Book er godt nok Microsofts egen bærbare, men indeholder et dedikeret grafikkort i tastaturbunden, og der er mulighed for at tilslutte ekstra moduler til den netop lancerede Thinkpad X1 Tablet fra Lenovo - eksempelvis en miniprojektor eller et ekstra batteri med fem timers ekstra strøm.

Miix 700, XPS 12 og HP Spectre X2 efterligner alle tre Microsofts Surface-tablet i form og design, men er dog hver især forskellige på vigtige punkter.

IdeaPad Miix 700 fra Lenovo roses for eksempel på udenlandske sites for sit velfungerende Lenovo-tastatur, og Dells XPS 12 tablet er en tablet i stil med den mindre kraftige Surface 3, men med en ny Core M-processor frem for Surface 3's Atom-processor.
Lenovo Thinkpad X1 TabletIdeapad Miix 700XPS 12HP Spectre X2 12
ProducentLenovoLenovoDellHP
CPUCore MCore MCore MCore M
RAMFra 4 GBFra 4 GB8 GB4 GB
LagerpladsFra 128 GBFra 128 GB128 GB128 GB
SD/microSD-slot?JajaJaJa
Mulighed for LTE/4G?JaJaNejNej
OSWindows 10Windows 10Windows 10Windows 10
Skærmstørrelse12"12"12"12"
Opløsning2.160 x 1.4402.160 x 1.4401.920 x 1.0801.920 x 1.440
Vægt (med tastatur)Ukendt780 gram (uden tastatur)1,27 Kg1,19 Kg
Pris (med tastatur)Ukendt (netop lanceret)Amerikansk pris fra 700 dollars (4.800 kroner)Kun amerikansk pris: 999 dollars (cirka 7.000 kroner)Fra 8.999 kroner

iPad Pro

Flere af de nye computere er bygget med den nye Core M-serie fra Intel.

Core M fik en hård fødsel, da den første generation udkom for et år siden. 

Her havde Intel nemlig stillet markedet en mobil og strømbesparende processorserie i udsigt, men Core M underleverede både på ydeevne og på den lovede ekstra batteritid.

Men med Intels sjette generation af chippen, Skylake,  er Core M kommet efter det, og leverer nu den ydelse og batteritid,  der blev lovet i første omgang.

Samtidig kræver hybrid-computere med Core M ikke en blæser til at køle en hårdt arbejdende processor, hvilket betyder, at computeren bliver det tyndere og lettere.

Hvilken Windows 10-tablet ville du vælge - hvis nogen - og hvorfor?

Læs også: Tablet-salget får drøje tæsk - men Microsoft har fundet vejen til det helt store gennembrudYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Computerworld
Den næste iPhone bliver kedelig - men så sker der noget virkelig interessant
ComputerViews: Til næste år sker der noget interessant med iPhonen, og derfor kan iPhone-brugere gøre klogt i at vente med at udskifte den gamle iPhone.
CIO
Sådan fik Johnny Vad reduceret it-nedetiden fra 37.000 timer til næsten nul på et enkelt år
Ved at overvåge it-leverandørernes præstationer røg antallet af spildte arbejdstimer ned fra 37.000 til ganske få timer på et enkelt år. "Det er ganske enkelt og uhyre effektivt," fortæller it-chefen, der fik ideen.
Comon
Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden
Microsoft havner helt i bunden af denne antivirustest. I den modsatte ende af skalaen klarer en russisk produceret sikkerhedspakke sig bedst. Læs en sammenlignende test af 19 antivirusprogrammer her.
Channelworld
Dansk HP-direktør efter opsplitning: Her er HP's fremtidsplan i Danmark
Interview: Opsplitningen af it-mastodonten HP har givet større frihed til at hjælpe kunder og forhandlere, siger den danske chef for HP's pc- og print-firma, HP Inc. Han spår, at markedet for mobile devices kommer til at drive fremtidens vækst og innovation.
White paper
Støt produktiviteten med virtuelt samarbejde
Virtuelle samarbejdsløsninger kan være med til at øge produktivitet og samarbejde internt i virksomheden og eksternt med kunder og samarbejdspartnere. Bliv klogere på collaboration i dette White paper, skrevet af Computerworld.