Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Prøvekørt: Vi har testet den flotte - og store - iPad Pro

iPad Pro er næsten dobbelt så stor som den normale iPad. Så hvad i alverden skal vi med sådan en kæmpe-tablet? Vi har prøvekørt iPad Pro og har to - foreløbige - bud klar til dig.

Det har været lidt en zig-zag-kurs for Apple: Først kom iPad, så den lille iPad Mini - og nu den store iPad Pro.

Men vi klager ikke. For ligesom med telefoner og bærbare computere findes der ikke nogen rigtig størrelse - der findes bare størrelsen, der passer dig og den opgave, som du skal have løst.

iPad Pro er sat i verden til at løse to opgaver.

Fin løsning til hjemmet 

Den ene er som underholdningscenter i hjemme. Og det løser den rigtigt godt. Skærmen på 12,9 tommer er krystalklar, farverne flotte og opløsningen på hele 2.732 × 2.048 pixels.

Den største forbedring er dog lyden, hvor iPad Pro er udstyret med hele fire højtalere.

De afspiller både stemmer, eksplosioner og biljagter bedre end nogen anden tablet, vi har prøvet - og er så smarte, at hvis du roterer iPad'en, så følger stereolyden med, så den matcher den nye måde, iPad'en vender på.

Lidt liret, men der er som sædvanligt tænkt over tingene.

Mest af alt en laptop light

Den anden opgave, som iPad Pro skal løse, er som arbejdsenhed.

Her er de såkaldte 2-i-1-enheder med Windows 8.1 og 10 blevet tyndere, lettere og bedre over de seneste  par år - ironisk nok inspireret af iPad'ens succes, som tvang pc-producenterne til at lette enden og skabe bedre og flottere computere.

Det er et erhvervsmarked, som Apple gerne vil have en del af med iPad Pro.

Apple har derfor gjort to ting: Den ene er at opdatere iOS, så man nu kan dele skærmen op.

I den ene side kan du for eksempel have Word og i den anden side din browser. Det er ikke helt som en normal computer, men det er en væsentlig forbedring i forhold til før.

Til Pro kan du desuden købe et såkaldt Smart Keyboard, som er en del af coveret, som dækker skærmen.

Den danske udgave er endnu ikke ude, men vi fik lov til at prøve et amerikansk keyboard hos Apple. Og mens det er nemt at have med og lysår bedre end at skrive på skærmen, så er det langt fra så behageligt at skrive på som et rigtigt keyboard. Og, ud fra vores korte test heller ikke så nemt at skrive på som keyboardet, som passer til Surface Pro 4.

Du må desuden undvære en trackpad, men kan i stedet købe Apples Pencil til 829 kroner.

Det springende punkt er selvfølgelig, om en iPad Pro kan erstatte din bærbare computer. Her er vores umiddelbare dom et nej.

iPad Pro er i vores øjne en laptop light. En fin, flot og dyr maskine, som du kan tage med på kortere ture, hvor der skal fyres et par mails af. Eller bare tage på skødet derhjemme i sofaen, hvor den flotte skærm rigtigt kan imponere.

Men det første indtryk skal selvfølgelig udfordres. Så vi tester løs - og så snart vi får muligheden for at arbejde i længere tid med at dansk keyboard, vender vi tilbage med en grundigere test af iPad Pro.

Se også vores korte introvideo for et grundigere kig på iPad Pro:


Loading ikon


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.