Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

TDC åbner for WiFi Calling: Din mobilsamtale kan snart køre over WiFi

Teknologien WiFi Calling, der muliggør automatisk overførsel af mobilsamtaler til WiFi-netværket, står til et gennembrud i Danmark.

Danmarks største teleselskab, TDC, meddeler, at det nu åbner for WiFi Calling.

I første omgang er der dog kun tale om en teknisk lancering, idet der endnu ikke er smartphones på markedet, der understøtter WiFi Calling.

Men TDC oplyser til Computerworld, at selskabet har gennemført kald over WiFi via en beta-software, der ikke er offentlig tilgængelig.

Senere i år kommer TDC så med en egentlig lancering, da de fleste 2016-modeller formentlig komme til at understøtte WiFi Calling.

WiFi Calling og VoLTE

WiFi Calling hænger nøje sammen med VoLTE, som de danske teleselskaber er i fuld gang med at implementere.

VoLTE betyder, at man kan køre samtaler over datanetværket. Når den del er på plads, bliver det også muligt at lade den lokale WiFi-router fungere som mobilmast.

Et selskab som Telenor er derfor også klar med WiFi Calling i 2016 - læs mere om det her.

Læs også: Nu kommer VoLTE og WiFi Calling til Danmark - første teleselskab klar med 4G-samtaler

Gevinsten ved WiFi Calling er, at det bliver lettere at gennemføre en mobilsamtale, selvom man er i kælderen eller i en bygning, hvor der generelt bare er ringe mobilsignal - et problem ikke mindst meget nybyggeri er ramt af.

Med udgangspunkt i 4G-netværket og VoLTE kan mobilsamtalen automatisk overføres fra mobilnetværket til det lokale, trådløse netværk, uden at brugerne bemærker netværks-skiftet.

Dermed fungerer den lokale WiFi-router som en mini-mast.

Derfor er der problemer indendørs

Udfordringerne med at sikre en fornuftig indendørs dækning er ikke blevet mindre i de seneste år, hvor flere og flere har droppet fastnettelefonen for i stedet at gå rent mobilt.

Samtidig er meget nybyggeri med til at forværre problemerne.

Det er blandt andet blevet konkluderet i en større svensk rapport, at et energibesparende vindue dæmper signalet med mere end 30 dB, så kun 0,1 procent af radiosignalet slipper igennem.

Læs om det her.

Af samme grund er der store forventninger til, at WiFi Calling kan løse problemet med dårlig dækning - og samtidig også aflaste det almindelige mobilnetværk.

VoLTE i sig selv rummer dog også en række fordele.

Blandt andet er lydkvaliteten generelt meget højere end ved en traditionel mobilsamtale, fordi flere detaljer og nuancer kan komme med. Læs mere om det her

Læs også:

Test af VoLTE på dansk mobilnetværk: Sådan lyder de nye 4G-samtaler

Mobilsignalet styrtdykker: Så meget forringer bygningen din dækning

4G-samtaler i Danmark: Her er teleselskabernes tidsplaner for VoLTE

Nu kommer VoLTE og WiFi Calling til Danmark - første teleselskab klar med 4G-samtaler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere