Artikel top billede

Arkivfoto fra TDC.

Bredbåndsfirma klager over TDC's samarbejde med kommune: "Det er konkurrenceforvridende"

Bredbåndsfirma klager over et samarbejde mellem Langeland Kommune, Langelands Elforsyning og TDC.

I begyndelsen af december kunne Langeland Kommune, Langelands Elforsyning og TDC på et pressemøde fortælle om et nyt projekt, der skal tilbyde 1500 husstande på Langeland bredbånd.

Med aftalen lovede TDC at skyde fiber i de tomrør, som Langelands Elforsyning har i området.

Projektet på Langeland er en del af TDC's landdistriktsinitiativ, hvor TDC har planer om at etablere bredbåndsforbindelser til cirka 5.000 husstande i landdistrikter.

Men nu er TDC og partnerskabet på Langeland løbet ind i problemer.

Skywire, der leverer trådløse bredbåndsforbindelser, har klaget til Forbrugerombudsmanden, Konkurrencestyrelsen og Statsforvaltningen over Langeland Kommunes samarbejde med TDC.

Direktør i Skywire, Jens Jönsson, udtaler til Fyens Stiftstidende, at han mener, at Langelands Kommune overtræder markedsføringsloven, og at initiativet er konkurrenceforvridende.

"Det er konkurrenceforvridende, det kommunen gør. Jeg mener, at kommunen ikke forholder sig neutralt, men yder støtte til én privat virksomhed, TDC," forklarer Jens Jönsson til Fyens Stiftstidende.

Skywire er blandt andet utilfreds med, at borgerne i lokalområdet har modtaget et brev fra Langeland Kommune, hvor det forklares, at der er indgået et samarbejde.

Jens Jönsson mener, at TDC på den måde har fået mulighed for at komme i kontakt med flere borgere, end hvis selskabet selv havde sendt brevene

Han mener blandt andet, at kommunen ignorerer Robinson-listen, der beskytter danskere mod markedsføring.

Borgermøder sat på pause

Forbruger-ombudsmanden bekræfter, at klagen er modtaget, og at man er i gang med at indhente oplysninger i sagen.

Fyens Stiftstiende kan samtidig fortælle, at Langeland Kommune efter klagerne har valgt at indstille planlægningen af flere borgermøder med TDC indtil videre.

Sagen på Langeland er ikke helt ulig et projekt i Ringkøbing-Skjern, der skal sikre alle borgere fiber-bredbånd inden 2020. Læs mere om det her.

I Ringkøbing-Skjern-sagen er der blevet klaget over, at kommunen ikke vil svare på oplysninger om den aftale, som EnergiMidt og Ringkøbing-Skjern Kommune har indgået.

Læs også:

Så mange danskere har fået fiber-bredbånd de seneste 10 år

100 Mbit-bredbånd i Danmark femdoblet på et enkelt år - men der er et men...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere