Artikel top billede

Retsordførere om Søren Pinds tågede svar om ulovlige CSC-kontrakter: Han skal svare os

Justitsminister Søren Pind (V) svarer ikke på noget som helst i sit seneste svar til Folketingets Retsudvalg om Rigspolitiets ulovlige CSC-kontrakter. Det mener retsordførere fra flere partier, som nu vil afkræve ministeren et reelt svar. Se 'Sheriffens' tågede svar her.

Når Folketingets Retsudvalg stiller et spørgsmål, er det ministerens ansvar at svare så udførligt som muligt.

Det er ikke noget, der bør komme bag på en rutineret politiker som justitsminister Søren Pind (V).

Og så måske alligevel.

For der skal meget til, før Søren Pinds seneste svar til Folketingets Restudvalg kan kaldes udførligt - eller blot et svar for den sags skyld.

"Det er rigtigt problematisk, at justitsministeren ikke svarer på det spørgsmål, jeg stiller," lyder det fra Alternativets Retsordfører, Josephine Fock.

Hun bakkes op af Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofoed Poulsen, der heller ikke har meget til overs for justitsministerens seneste svar til Folketingets retsudvalg.

"Man må sige, at det ligger meget langt fra et svar," vurderer han.

Sagen drejer sig om Rigspolitiets ulovlige forlængelser af million-kontrakter med it-giganten CSC, som Computerworld afslørede i december sidste år.

Afsløringerne fik den gang Alternativets retsordfører og medlem af Folketingets Retsudvalg, Josephine Fock, til at stille justitsminister Søren Pind et spørgsmål om, hvorvidt han fandt forløbet lovligt og tilfredsstillende.

Du kan læse både spørgsmålet og Søren Pinds svar her.

Efter to måneders ventetid har Søren Pind endelig sendt et svar til Folketingets Retsudvalg.

Men som Josephine Fock og Peter Kofoed Poulsen læser det, er der tale om en ommer.

Svaret fra Søren Pind undlader nemlig fuldstændigt at svare på de to grundlæggende spørgsmål:

  • Mener Søren Pind, at Rigspolitiets forhold til CSC er ulovligt?
  • Er det tilfredsstillende, at Rigspolitiet ikke selv svarer på, om forløbet med CSC er lovligt eller ej?

Søren Pind skal stå skoleret igen

Og det går ikke, at en minister taler udenom i stedet for at svare på et spørgsmål fra Folketingets Retsudvalg.

Så Søren Pind kan lige så godt sætte sig til tasterne med det samme, lyder dommen fra både Josephine Fock og Peter Kofoed Poulsen.

"Det er ikke tilfredsstillende, og hvis Josephine Fock ikke stiller flere spørgsmål om det her, så gør vi det i Dansk Folkeparti," lover Peter Kofoed Poulsen.

Men Dansk Folkeparti behøver ikke selv at lægge hovederne i blød for at formulere et nyt spørgsmål til Søren Pind. For det er Alternativet allerede godt i gang med.

"Søren Pind skal selvfølgelig svare på, om han mener, at sagen med CSC og Rigspolitiet overholder gældende lov, og om det er tilfredsstillende at Rigspolitiet har ignoreret udbudsreglerne i så mange år. Derfor vil vi selvfølgelig forfølge det her allerede i dag," understreger Josephine Fock.

Folketingets Retsudvalg er ikke den eneste instans, som ser nærmere på Rigspolitiets ulovlige kontraktfornyelser.

Det kan du læse mere om her: Rigsrevisionen skal kulegrave statens it-kontrakter efter afsløringer af lovbrud

Læs også: Rigspolitiets it-chef under pres: Her er hans svar om 19 års lovbrud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere