Artikel top billede

Stor Apple-præsentation i aften - men du skal nok skrue forventningerne lidt ned

Er du klar til de nye iPhones og iPads?

Mandag aften går Apples administrerende direktør Tim Cook på scenen i Cupertino i Californien, hvor han vil løfte sløret for en række produktnyheder. 

Herunder kan du læse en gennemgang af, hvad du kan forvente i aften, og hvorfor der er god grund til at skrue forventninger en smule ned.

1. Skru forventningerne ned

Som tidligere fodboldlandstræner Richard Møller Nielsen sagde: "Screw down a little bit the expectations." 

Aftenens præsentation kommer næpppe til at byde på sensationelle nyheder. 

Det er i hvert fald de meldinger, som kommer fra normalt troværdige Apple-medier, som blandt andet 9to5mac, der som regel er i stand til at forudse Apple-nyheder med nærmest kirurgisk præcision. 

Ved at afholde præsentationen i et auditorium i hovedkvarteret i Cupertino i Californien har Apple dog allerede indikeret, at vi næppe skal forvente nyheder, der vil ryste verdenen. 

Scenen i Apples hovedkvarter anvendes som regel til de knap så betydningsfulde præsentationer, mens de store præsentationer ofte er stort anlagte shows, som bliver afholdt foran tusindvis af tilhørere. 

2. Ny mindre iPhone - en iPhone 6s i forklædning

En af aftenens store nyheder bliver formodentligt en ny iPhone med en skærm på fire tommer. På internettets rygtesider gættes der på, at den får navnet iPhone SE. 

Ifølge 9to5mac bliver den på det ydre næsten identisk med den nuværende iPhone 5s. Eventuelle afvigelser bliver af en sådan karakter, at det formodentligt kun er enkelte Apple-connoisseurs, der vil kunne spotte forskellen. 

Under motorhjelmen vil den dog ifølge 9to5mac få en række ganske betydelige nyskabelser. Den vil få Apples seneste A9-processor, der også sidder i iPhone 6s. Samtidig vil det blive muligt at foretage Apple Pay-betalinger med den, og den vil understøtte stemme-aktivering af Apples digitale assistent Siri.

Sidstnævnte funktion - der også findes iPhone 6s - betyder, at brugeren kan aktive Siri ved blot at sige "hej siri" 

Den nye iPhone vil også blive udstyret med et nyt kamera med 12 megapixel som understøtter 4K-video.

Det vil sige, at kameraet ser ud til at blive identisk med det, som du finder iPhone 6s.

3. Ny iPad bliver mindre - og dyrere 

Apple ventes også at lancere en ny iPad, der formodentligt vil få status som en lillebror til den iPad Pro, som bliver præsenteret i efteråret.

Ifølge 9to5Mac vil den nye iPad også blive døbt iPad Pro, men vil få samme størrelse som den eksisterende iPad Air 2 på 9,7 tommer. 

Ligesom den store iPad Pro, der blev præsenteret i efteråret, vil den nye iPad Pro også understøtte Apples digitale pen Apple Pencil, og Apple ventes også at præsentere et nyt tastatur-cover, der vil matche den nye mindre iPad Pro. 

Prismæssigt vil den nye iPad Pro blive en anelse dyrere end den eksisterende iPad Air 2. Ifølge 9to5Mac vil den i USA komme til at koste 599 dollar, hvilket er 100 dollar mere end iPad Air 2. Til gengæld vil den som standard være udstyret med 32 GB hukommelse, mens den billigste iPad Air 2 har 16 GB. 

Computerworlds kvalificerede gæt er derfor, at startprisen i Danmark vil komme til at ligge på 4.599 kroner, hvilket er 800 kroner mere end en iPad Air 2 koster i dag.

4. Apple Watch

Selvom det er knap et år siden, at Apple Watch blev sat til salg, så skal vi ikke forvente, at der bliver præsenteret en ny udgave af Apple Watch i aften. 

I stedet kommer der ifølge 9to5mac en række opdaterede urremme. Det ventes at der kommer en sort udgave af det såkaldte Milanese Loop og derudover gættes der også på, at Apple vil præsentere ny række billigere nylon-remme. En rem-type der i urkredse er kendt som en Nato-rem. 

5. Software-opdateringer

Det er også sandsynligt, at Apple afsætter tid til at præsentere de nye features i den kommende opdatering af iOS - iOS 9.3 - der har været i beta-test gennem de seneste måneder. 

Det ventes at opdateringen, der vil indeholde en række nye funktioner, vil blive rullet ud i løbet af denne uge. 

6. Nyt om retssagen mod FBI

I morgen - dagen efter eventen - skal Apple i retten i forbindelse med den igangværende sag, hvor FBI kræver adgang til de krypterede data på en iPhone, der er blevet brugt i forbindelse med en terrorhandling. 

Om det er bevidst, at Apple har valgt at afholde præsentation dagen før, retssagen skydes i gang, skal vi lade være usagt. Men det er alligevel værd at bemærke, at eventen ifølge de første rygter fra troværdige kilder oprindeligt skulle have været afholdt allerede 15. Marts. 

Spørgsmålet er derfor om, at Apple har planer om at benytte en del af medietiden ved aftenens event til enten at kommentere direkte på sagen elle mere indirekte forklare, hvorfor virksomheden mener, at kryptering og privacy er væsentligt for kunderne.

Læs også:
Her er Apples store problem - og det er ikke faldet i iPhone-salget

Her er grunden til at Apple siger "rend og hop" til FBI




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere