Jacob Ø.Wittorff

Journalist

E-Mail

j.wittorff@cw.dk

Twitter

@wittorff

Som journalist på Computerworld skriver jeg helst historier om den teknologi, der på godt og ondt forandrer vores hverdag.

Teknologi for teknologiens skyld er sjældent interessant. Jeg er derimod drevet af en fascination af al ny teknologi, der har potentiale til at ruske op i vores gamle vaner og forandre vores levevis. Det kan være en ny revolutionerende dims eller en simpel og genial app. Men det kan også være, når ny teknologi bruges til at indskrænke vores frihedsrettigheder.

Siden 2008 har jeg on and off dækket ny teknologi på Computerworld, PC World og ComON. Her har jeg skrevet om alt fra tips og tricks til din smartphone til undersøgende journalistik om danske virksomheder, der sælger overvågningsteknologi i diktaturstater.

Derudover har jeg sammen med journalisterne Kristian Hansen og Thomas Jensen skrevet bogen "En svindlers storhed og fald", som fortæller historien om den bedrageridømte erhvervsmand John Trolle, der stod bag en af danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervskollaps.
1.619 artikler på Computerworld

Jacobs blogs:

Bagsiden

Jacob Ø.Wittorff

2

Ny computer-revolution skydes i gang på dansk universitet - forude venter der vilde og overraskende forandringer

Kvantecomputeren kan blive den næste store computerrevolution, der vender op og ned på vores liv, men vi ved endnu ikke hvordan. Lyder det underligt? Få forklaringen her.

20. januar 2017 kl. 15.16 | læs »
1

KMD skovler penge ind på forsinkede leverancer: Store bøder til KMD ville have forhindret forsinkelser

Interview: Kommunerne er rasende over, at KMD er mange måneder forsinket med systemer, der skal afløse KMD's egne dyre systemer. Problemet kunne være forhindret, hvis KMD havde haft et større incitament til at blive færdige til tiden, lyder det fra en dansk professor.

20. januar 2017 kl. 06.00 | læs »

Pensions-gigant kræver en halv milliard af KMD - har fået nået nok af forsinkede it-systemer

Forsinkede it-systemer betyder, at ATP, Danmarks største pensionskasse, kræver mindst en halv milliard kroner af KMD.

19. januar 2017 kl. 18.37 | læs »

Efter Nemlig.com-salgsrygter: "Ingen i hele verden har haft succes med at sælge dagligvarer på nettet efter den opskrift, som nemlig.com anvender"

Det bliver svært for nemlig.com at tjene penge med den nuværende forretningsmodel, vurderer eksperter.

19. januar 2017 kl. 06.00 | læs »

Direktør i Nemlig.com afviser blankt alle rygter om salg af selskabet: "Det er en and"

Rygterne om, at Nemlig.com er ved at blive sat til salg er en and, lyder det fra Nemlig.coms direktør. Se hans forklaring her.

18. januar 2017 kl. 11.20 | læs »
5

Slå koldt vand i blodet - robotterne kommer ikke til tage dit job lige med det samme

Robotterne kommer, men tag det roligt - du kommer ikke til at miste dit arbejde lige med det samme, lyder det fra forskere bag ny rapport.

18. januar 2017 kl. 06.00 | læs »
4

Danske domæner bliver sværere at registrere efter omfattende svindel: "Nødvendigt at rykke i retning af mere regulering"

Nye krav til domæneregistreringen betyder, at det danske internet bliv mere reguleret. Omfattende domænesvindel gør det nødvendigt, lyder det fra DK-Hostmaster.

17. januar 2017 kl. 06.00 | læs »

Her er grunden til norske Vismas aggressive opkøbstogt i Danmark

Den norske software-kæmpe Visma har bebudet flere danske opkøb i 2017, og ifølge en dansk ekspert vil Visma formodentligt være i stand til at foretage endnu et milliard-opkøb, hvis den rigtige mulighed byder sig.

16. januar 2017 kl. 15.38 | læs »

Apple på vej med ny stor satsning: Vil gå Netflix i bedene og lave egne film og tv

Ny Apple-satsning skal blive et stort nyt forretningsområde, der skal kompensere for det aftagende salg af iPhones og iPad.

13. januar 2017 kl. 13.31 | læs »
3

Stor norsk koncern klar til opkøbstogt i den danske it-branche: "Vi har betydelige ressourcer til rådighed"

Vismas opkøbstogt i den danske it-branche fortsætter i 2017. Den norske koncern er klar til at bruge betydelig ressourcer på opkøb, lyder det fra koncernens danske direktør.

12. januar 2017 kl. 12.28 | læs »