Artikel top billede

Google melder klart ud: Så længe sender vi Android-opdateringer til din smartphone

Nyt tidsskema viser, hvor længe du kan regne med at modtage nye versioner af Android og sikkerhedsrettelser, hvis du ejer et Nexus-produkt.

Hvis du vil være sikker på at modtage de nyeste Android-opdateringer og på at få din smartphone opdateret, så skal du købe et af Googles egne Nexus-produkter.

Sådan lyder et godt råd ofte, når snakken falder på Android-smartphones og -tablets.

Nu melder Google ud, hvor længe man helt præcist kan regne med at modtage opdateringer, hvis man har et Nexus-produkt.

supportsiden til Nexus-produkterne skriver Google: "Efter en fastsat periode kan Google ikke længere garantere, at en enhed modtager versionsopdateringer eller sikkerhedsrettelser."

Mens denne besked for så vidt gælder for mange forskellige producenter, så er det interessant, at Google nu også har et helt konkret skema, hvor det fremgår, at der vil være opdateringer af Android-versionen "i mindst to år fra det tidspunkt, hvor enheden blev tilgængelig i Google Store."

Derudover vil der ifølge Google være sikkerhedsrettelser "i tre år fra det tidspunkt, hvor enheden blev tilgængelig i Google Store, eller 18 måneder fra det tidspunkt, hvor enheden sidst blev solgt i Google Store, afhængigt af hvad der forekommer først."

Her er support-løfterne

Herunder kan du se, hvornår garantien for opdateringer af Android helt præcist ophører for de forskellige Nexus-enheder:

Nexus 5X: September 2017.
Nexus 6P: September 2017.
Nexus 9: Oktober 2016.
Nexus 6: Oktober 2016.
Nexus 5: Oktober 2015.
Nexus 7 (2013): Juli 2015.
Nexus 10: November 2014.

Så grelt står det til

For nylig viste en undersøgelse fra forbrugerrådet Tænk, at næsten halvdelen af Android-mobilerne slet ikke bliver opdateret til nyere versioner af Android, end den version de er født med.

44 procent af alle smartphones i Tænks undersøgelse har aldrig modtaget en opdatering fra producenterne, efter telefonen er kommet i salg. Læs mere om det her.

Et af de hyppigste kritikpunkter ved Android er da også netop den ringe opdaterings-kultur hos producenterne.

De seneste tal fra Googles udvikler-site viser, at den nyeste version af Android, Marshmellow, stadig kun er installeret på 10,1 procent af Android-enhederne.

Til gengæld ligger ældre Android-versioner som KitKat og Lollipop på henholdsvis 31,6 procent og 35,4 procent.

Google fremviste første gang Marshmallow på selskabets store I/O-udviklerkonference i maj sidste år, og styresystemet blev frigivet den 5. oktober.

Denne version har således været på markedet i snart ni måneder - men er altså fortsat kun blevet installeret på hver 10. Android-enhed.

Mens man generelt kan være sikker på at modtage opdateringer til Nexus-produkterne, så gælder det samme også typisk topmodellerne fra de forskellige andre Android-producenter.

Læs også:

Tre gode råd: Sådan undgår du at købe en Android-telefon der ikke bliver opdateret

Android-opdateringer leveres i sneglefart: Så langsomt går det med de nye versioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere