Artikel top billede

Om en måned er det slut med gratis Windows 10: Så meget kommer styresystemet til at koste

I et år har det været gratis at opgradere til Windows 10 fra Windows 7 og 8, men om en lille måneds tid er det slut. Derefter må du til pengepungen for at få den nyeste version af Windows.

Windows 10 er den mest populære version af Windows nogensinde.

Over 300 millioner mennesker har på et år opdateret til den nyeste version - hvor størstedelen af årsagen nok skal findes i tilbuddet om at opdatere gratis og ikke mindst Microsofts yderst aggressive markedsføring omkring Windows 10.

Tilbuddet om gratis at opgradere til Windows 10 fra en eksisterende Windows 7/8 eller Windows 7/8 Pro har kørt i snart et år, men fra den 29 juli 2016 - om godt en måned - er det slut med gratis at kunne opgradere.

Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden

Derefter vil det koste dig minimum en tusindekroneseddel at opgradere til Windows 10.

En ny Windows 10-licens koster således 999 kroner i Microsofts onlinebutik. Vil du i stedet have en Windows 10 Pro-licens, skal du betale 2.099 kroner. Pro-version af Windows 7 eller 8 kan gratis opdateres til Windows 10 indtil 29. juli. 

10 gode tips og tricks til Windows 10

Stor Windows-opdatering på vej

29. juli slutter muligheden for at opdatere gratis til Windows 10, og cirka samtidig udkommer den første store årlige opdatering fra Microsoft, en opdatering der tidligere gik under kodenavnet Redstone.

Opdateringen byder på en forbedret stylus-support samt en lang række forbedringer og optimeringer til systemet.

Derudover bliver Microsofts digitale assistent, Cortana, bedre integreret i Windows 10 med endnu flere funktioner - men stadig ikke på dansk.

Windows Hello, Microsofts biometriske password-system, bliver bedre i Windows 10.

Blandt andet kan du betale og logge ind på hjemmesider med dit ansigt eller fingeraftryk, eller du kan bruge Windows Hello via specifikke telefoner.

Læs også: It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere