Artikel top billede

Købte McAfee for gigantbeløb - men nu vil Intel måske sælge McAfee igen

Verdens største chipproducent købte for seks år siden et af verdens største sikkerhedsfirmaer. Nu kan Intel være på vej til at sælge McAfee igen efter at have betalt svimlende 45 milliarder for selskabet.

Intel købte i 2010 sikkerhedsselskabet McAfee for 45 milliarder kroner.

Da købet blev annonceret, forklarede Intel, at McAfees produkter og teknologier sammen med Intels portefølje skulle gøre det mere sikkert at koble sig op til internettet for mennesker og maskiner.

Om den mission er fuldført, skal vi lade være usagt, men nu forlyder det i hvert fald, at Intel er klar til at frasælge sikkerhedsafdelingen, der stammer fra McAfee-opkøbet.

Financial Times skriver, at kilder oplyser, at Intel overvejer at sælge Intel Security.

Det skal ske som en led i Intels store transformation og spareplan, der blandt andet står til at koste 12.000 medarbejdere jobbet.

Frasalget kan ske til en gruppe af investorer, der formentlig vil kunne se et investeringsmæssigt formål i Intels sikkerhedsteknologier- og produkter, da it-sikkerhed er så meget i fokus i disse år.

Havde store planer med McAfee

Intel afviser at kommentere historien i Financial Times, men som avisen skriver, så har Intel aldrig rigtig fuldført alle de store planer, der oprindeligt var ved købet af McAfee.

De gik blandt andet på at integrere sikkerhedsteknologierne fra McAfee på Intels chips.

McAfee var, da selskabet blev opkøbt i 2010, blandt verdens største sikkerhedsfirmaer. McAfee blev stiftet i Santa Clara i Californien i 1987, og selskabet omsatte året før opkøbet for næsten 12 milliarder kroner og havde 6.100 ansatte.

De store omvæltninger i Intel har også haft en indflydelse på den danske del af chipgiganten.

Først kom den triste melding, at 250 Intel-medarbejdere i Aalborg skulle fyres, men for få uger siden blev det højst overraskende meldt ud, at Aalborg-afdelingen formentlig alligevel overlever.

Læs mere om det her.

Mere om Intels krise:

Intel fyrer 11 procent af medarbejderne: 12.000 ansatte skal ud af vagten

Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Tre årsager til at it-giganterne fyrer og omstrukturerer i ét væk

Intels exit ikke enestående: En stribe internationale it-firmaer har forladt Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere