Artikel top billede

Ondsindet Android-kode tømmer kontoen og lukker for bankens telefonlinje

En ny variant af et ganske udspekuleret stykke ondsindet kode lukker for telefonlinjen til banken, så kontoen ikke kan lukkes. Læs her, hvordan det virker.

Der dukker konstant udspekulerede metoder op til at tømme din bankkonto, og nu har sikkerhedsfirmaet Symantec rapporteret om en ny og tarvelig variant, der rammer Android-platformen.

Det skriver Business Insider.

Den nye Android-malware er en opdateret udgave af en trojaner med navnet Android.Fakebank.B, og som navnet antyder, handler det om at snyde bankkunder.

Lukker for bankens telefonlinjer

Programmet leder i første omgang efter bank-applikationer på Android-enheden.

Hvis programmet finder, hvad det leder efter, bliver brugeren bedt om at afinstallere bank-programmet og i stedet anvende et nyt og 'bedre' alternativ, der dog har til hensigt at hugge dine bankinformationer og tømme kontoen.

Android.Fakebank.B blev første gang opdaget i 2013, og er på den måde en gammel kending hos sikkerhedsselskaberne.

Men i den opdaterede udgave er det blevet forsynet med en ny og ganske udspekuleret funktion.

Programmet kan ifølge Symantec identificere udgående samtaler til bankens support-linje.

På den måde er programmet i stand til at forhindre brugeren i at ringe til banken for at lukke kontoen, hvis man har mistanke om, at der er noget galt.

Derved har tyvene mere tid til at tømme selvsamme konto.

Stadig langt fra Danmark

Foreløbig er der dog ikke grund til at sælge sin Android-mobil af frygt for at blive ramt.

Ifølge Symantec har problemet foreløbig kun ramt finansinstitutioner i Rusland og Sydkorea, men Business Insider peger dog på, at programmet let kan sprede sig til andre områder af kloden.

I eksempelvis Asien er det langt mere almindeligt, at man henter programmer til telefonen fra uautoriserede kanaler, hvilket gør smitterisikoen langt større end i Europa og Danmark.

Den generelle anbefaling fra Symantec er da også, at man skal undgå at hente applikationer fra ukendte kilder, huske at opdatere med de nyeste rettelser fra producenterne og altid holde øje med hvilke tilladelser en applikation beder om, når den installeres.

Læs også:
Tip: Sådan krypterer du din Android-telefon

Google melder klart ud: Så længe sender vi Android-opdateringer til din smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere