Artikel top billede

Android 7.0 Nougat er lagt på nettet: Her er fem funktioner du kan glæde dig til

Udrulningen af Googles nyeste Android-version er så småt ved at gå i gang, Her er en stribe af de nye funktioner, der lander på din telefon.

Der er sikker mange Android-fans, der sider og venter på den nye Nougat-udgave, og nu er spændingen ved at blive udløst.

Det canadiske teleselskab Telus har således afsløret, at versionen udrulles fra mandag 22. august.

Det skriver android-authority.com.

I første omgang er det Google Nexus-telefonerne, Nexus 5X og Nexus 6P, som står til at modtage opdateringen. Nexus 6 og Nexus 9 skulle være lige på trapperne. 

Hvis du har en telefon fra eksempelvis Huawei, LG eller Samsung er der ikke kommet detaljer om en dato, men det er ikke ualmindeligt, at der kan gå et par måneder før en ny version er klar til tredjepartsproducenterne.

Læs også: Oversigt: Hvornår får din smartphone Android 7.0 Nougat?

Android N er forsynet med masser af spændende forbedringer under motorhjælmen men Greenbot.com har også fundet brugervendte nyheder frem i Googles populære kode.

To apps på skærmen

Multi-window support, eller to apps side om side på en skærm, kommer med i Nougat-pakken.

Det er dog ikke alle apps, der understøtter funktionen, så du skal eksperimentere dig lidt frem i starten. Men mon ikke det bliver en standardfunktion med tiden.

Til lidt større Android-enheder bliver det desuden muligt at ændre på størrelsen af det vindue, der anvendes af den enkelte app.

Android N kommer også med en hurtig-svar-funktion, der gør det muligt at svare direkte på beskeder. Funktionen understøtter alle messenger-apps, der anvender Googles API.

Smart hurtig opsætning

Marshmallow kom med Quick Settings, som nu har fået en fintuning i version 7.0, kaldet dynamisk-Quick Settings.

Du kan stadig se de samme små ikoner, der giver adgang til mest anvendte funktioner, men i Nougat bliver det samtidig muligt at brugertilpasse hvilke funktioner, der skal være i panelet.

Også Settings-panelet er blevet mere detaljeret og indeholder nu informationer om den enkelte kategori.

Hvis du eksempelvis trykker på data-forbruget, kan du få et hurtigt kig på hvor mange gigabyte, du har brugt.

Seneste apps-skærmbilledet er desuden blevet mere end bare en stak skærmdumps i Nougat.

Du kan således dobbeltklikke på seneste apps-knappen for at springe til den ønskede app, så du ikke skal finkæmme en stak skærmdumps for at finde den rigtige Chrome-fane.

Versionen begrænser også antallet af apps i app-oversigten, og så kan du slette alle åbne apps med Clear All-funktionen.

Læs også:
Oversigt: Hvornår får din smartphone Android 7.0 Nougat?

Google løfter sløret for den næste store version af Android: Gør dig klar til 'Android Nougat'

Googles årlige kæmpekonference åbner onsdag: Disse fem nyheder kan du forvente




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere