Oversigt: Hvornår får din smartphone Android 7.0 Nougat?

Inden for kort tid bliver den nyeste version af Android, Nougat, lanceret. Her kan du finde ud af, om du får Nougat på din telefon.

Den syvende version af Android forventes at blive lanceret i løbet af slutningen af august eller starten af september.

Med det sukkersøde navn Android Nougat bliver den nye version af verdens mest udbredte mobilsystem fyldt med lækkerbidskner i form af nye og forbedrede funktioner.

Opdateringen vil blandt andet forbedre batteritiden på din smartphone, ændre måden man modtager notifikationer på, få spil til at køre bedre og give dig muligheden for at have to apps på skærmen på samme tid.

Det lyder godt, men det er langt fra alle Android-telefoner, der modtager den nyeste opdatering af Android.

Her et år efter lanceringen af den seneste store Android-opdatering har kun 15 procent af alle Android-telefoner modtaget opdateringen med navnet Marshmallow.

Opdatering tager tid
Du skal således ikke forvente at se opdateringen tikke ind på din nye Samsung S7 på lanceringsdagen, når det kommer til Android Nougat.

Det tager tid for smartphoneproducenterne at tilpasse Android til telefonerne, og normalt må du vente cirka tre måneder, før de første opdateringer udkommer fra de hurtigste producenter.

Det kan dog være anderledes i år. Google løftede sløret for Android N allerede tidligt i foråret, så udviklere kunne tilpasse deres apps.

Samsung, HTC, Huawei og alle de andre har også haft adgang til Nougat-koden tidligt, og det kan måske betyde mindre ventetid på en opdatering til din smartphone. 

Vi har forsøgt at skabe et overblik over, hvilke telefoner du kan forvente bliver opdateret.

Læs også: Få en fed telefon med stor rabat: Så meget er sidste års bedste smartphones faldet i pris

Samsung
Samsung er verdens største mobilproducent og har haft et rekordstort salg af sin nye Galaxy S7-smartphone.

Ærgerligt nok har Samsung en tendens til at være sløv i optrækket, hvad angår udgivelsen af nye opdateringer til ældre smartphones.

Det tog for eksempel næsten et halvt år efter Android 6.0-lanceringen, før S6 Edge Plus-ejere modtog en opdatering.

Dog har Samsung i flere år haft en god skik med at få opdateret mange af sine smartphones til den nyeste version.

Derfor kan du også forvente, at Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge Plus, de to nye S7 og S7 Edge og den kommende Note 7 alle vil få Android Nougat.

Spørgsmålet er bare hvornår.

HTC
Hvis du har en nyere HTC-telefon, kan du godt glæde dig.

HTC har som en af de eneste firmaer officielt meldt ud, hvilke telefoner der bliver opdateret i første omgang.

Det drejer sig om den nyeste HTC 10 og sidste års HTC One A9 og HTC One M9.

HTC har tidligere vist sig at være relativt hurtigt ude med opdateringer, og HTC vil formentligt starte med at opdatere HTC 10 og derefter de to ældre telefoner.

Nexus
Nexus-telefoner er en serie af smartphones udviklet i fællesskab af en udvalgt producent og Google.

Sidste års to modeller blev udviklet af Huawei og LG, og hvis du vil have Android Nougat som en af de første, skal du anskaffe dig en Nexus-enhed.

Faktisk kan du allerede nu hente udvikler-versionen af Android Nougat, hvis du ejer en Nexus 6P, 5X eller 9.

Du kan forvente at modtage Nougat-opdateringen kort efter lanceringsdatoen, hvis du ejer en Nexus P6, X5, 9 eller Nexus Player. Den nu tre år gamle Nexus 5 står ikke til at blive opdateret.

I forbindelse med lanceringen af Android Nougat kan du også forvente to nye Nexus-telefoner, der ifølge rygter bliver produceret af HTC.

LG
LG kan meget vel ende med at blive den første producent med en Nougat-telefon. LG forventes at lancere sin V20-smartphone i starten af september, men derudover ved vi intet om LG's planer.

Dog har LG tidligere opdateret sin LG G3 fra 2014 med Android 6.0, og hvis LG fortsætter sådan, kan du forvente at se Android Nougat på LG's G4 og G5 samt sidste års V10.

Motorola
Morotola sælger hovedsageligt budgettelefonerne fra sin G-serie i Danmark, og det er sjældent de billigere smartphones, der først bliver opdateret.

Motorola har dog tidligere været gode til at få selv sine billigere smartphones opdateret, så forvent en opdatering et stykke tid efter lanceringen af Nougat.

Huawei
Kinesiske Huawei er normalt hurtigt ude med nye telefoner med den nyeste version af Android. Sidste år lancerede Huawei Mate 8 med Marshmallow få måneder efter lanceringen af Android 6.0 Marshmallow.

Det kunne man forvente sker igen i år.

Med hensyn til ældre modeller har Huawei intet meldt ud endnu, men Huawei plejer ikke at være blandt de hurtigste ude med en opdatering.

Det kan dog ændre sig. Der findes allerede nu lækkede versioner af Android Nougat til Huawei P9, så man kan håbe, at Huawei allerede nu arbejder hårdt på at udkomme med Nougat-opdateringer hurtigst muligt.

Huawei står også bag smartphones fra firmaet Honor, og her er der heller intet officielt nyt om, hvilke telefoner der bliver opdaterede.

Sony
Japanske Sony holder sine planer for sig selv, men Sony har tidligere ikke været den hurtigste til at opdatere sine telefoner.

Hvad Sony ikke har i hastighed, har selskabet til gengæld i omfang. Sony er klart den producent, der opdaterer flest af sine enheder ældre topmodeller, og det går rygter om, at selv Xperia Z3 fra 2014 vil få Nougat-opdateringen.

Z4- og Z5-familierne er garanteret opdatering til Android 7.0 Nougat, og det samme gælder de kommende telefoner, som Sony forventes at lancere til årets IFA-messe i starten af september.

OnePlus
OnePlus er et kinesisk selskab, der tilbyder god hardware til en lav pris, men selvom du køber den nyeste model, OnePlus 3, så skal du væbne dig med tålmodighed.

OnePlus udgav først Marshmallow et halvt år efter lanceringen af Android Marshmallow, og det samme kunne sagtens ske igen. 

Læs også: Vi dropper at købe en ny smartphone: Derfor er den gamle pludselig "god nok"
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.