Oversigt: Hvornår får din smartphone Android 7.0 Nougat?

Inden for kort tid bliver den nyeste version af Android, Nougat, lanceret. Her kan du finde ud af, om du får Nougat på din telefon.

Den syvende version af Android forventes at blive lanceret i løbet af slutningen af august eller starten af september.

Med det sukkersøde navn Android Nougat bliver den nye version af verdens mest udbredte mobilsystem fyldt med lækkerbidskner i form af nye og forbedrede funktioner.

Opdateringen vil blandt andet forbedre batteritiden på din smartphone, ændre måden man modtager notifikationer på, få spil til at køre bedre og give dig muligheden for at have to apps på skærmen på samme tid.

Det lyder godt, men det er langt fra alle Android-telefoner, der modtager den nyeste opdatering af Android.

Her et år efter lanceringen af den seneste store Android-opdatering har kun 15 procent af alle Android-telefoner modtaget opdateringen med navnet Marshmallow.

Opdatering tager tid
Du skal således ikke forvente at se opdateringen tikke ind på din nye Samsung S7 på lanceringsdagen, når det kommer til Android Nougat.

Det tager tid for smartphoneproducenterne at tilpasse Android til telefonerne, og normalt må du vente cirka tre måneder, før de første opdateringer udkommer fra de hurtigste producenter.

Det kan dog være anderledes i år. Google løftede sløret for Android N allerede tidligt i foråret, så udviklere kunne tilpasse deres apps.

Samsung, HTC, Huawei og alle de andre har også haft adgang til Nougat-koden tidligt, og det kan måske betyde mindre ventetid på en opdatering til din smartphone. 

Vi har forsøgt at skabe et overblik over, hvilke telefoner du kan forvente bliver opdateret.

Læs også: Få en fed telefon med stor rabat: Så meget er sidste års bedste smartphones faldet i pris

Samsung
Samsung er verdens største mobilproducent og har haft et rekordstort salg af sin nye Galaxy S7-smartphone.

Ærgerligt nok har Samsung en tendens til at være sløv i optrækket, hvad angår udgivelsen af nye opdateringer til ældre smartphones.

Det tog for eksempel næsten et halvt år efter Android 6.0-lanceringen, før S6 Edge Plus-ejere modtog en opdatering.

Dog har Samsung i flere år haft en god skik med at få opdateret mange af sine smartphones til den nyeste version.

Derfor kan du også forvente, at Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge Plus, de to nye S7 og S7 Edge og den kommende Note 7 alle vil få Android Nougat.

Spørgsmålet er bare hvornår.

HTC
Hvis du har en nyere HTC-telefon, kan du godt glæde dig.

HTC har som en af de eneste firmaer officielt meldt ud, hvilke telefoner der bliver opdateret i første omgang.

Det drejer sig om den nyeste HTC 10 og sidste års HTC One A9 og HTC One M9.

HTC har tidligere vist sig at være relativt hurtigt ude med opdateringer, og HTC vil formentligt starte med at opdatere HTC 10 og derefter de to ældre telefoner.

Nexus
Nexus-telefoner er en serie af smartphones udviklet i fællesskab af en udvalgt producent og Google.

Sidste års to modeller blev udviklet af Huawei og LG, og hvis du vil have Android Nougat som en af de første, skal du anskaffe dig en Nexus-enhed.

Faktisk kan du allerede nu hente udvikler-versionen af Android Nougat, hvis du ejer en Nexus 6P, 5X eller 9.

Du kan forvente at modtage Nougat-opdateringen kort efter lanceringsdatoen, hvis du ejer en Nexus P6, X5, 9 eller Nexus Player. Den nu tre år gamle Nexus 5 står ikke til at blive opdateret.

I forbindelse med lanceringen af Android Nougat kan du også forvente to nye Nexus-telefoner, der ifølge rygter bliver produceret af HTC.

LG
LG kan meget vel ende med at blive den første producent med en Nougat-telefon. LG forventes at lancere sin V20-smartphone i starten af september, men derudover ved vi intet om LG's planer.

Dog har LG tidligere opdateret sin LG G3 fra 2014 med Android 6.0, og hvis LG fortsætter sådan, kan du forvente at se Android Nougat på LG's G4 og G5 samt sidste års V10.

Motorola
Morotola sælger hovedsageligt budgettelefonerne fra sin G-serie i Danmark, og det er sjældent de billigere smartphones, der først bliver opdateret.

Motorola har dog tidligere været gode til at få selv sine billigere smartphones opdateret, så forvent en opdatering et stykke tid efter lanceringen af Nougat.

Huawei
Kinesiske Huawei er normalt hurtigt ude med nye telefoner med den nyeste version af Android. Sidste år lancerede Huawei Mate 8 med Marshmallow få måneder efter lanceringen af Android 6.0 Marshmallow.

Det kunne man forvente sker igen i år.

Med hensyn til ældre modeller har Huawei intet meldt ud endnu, men Huawei plejer ikke at være blandt de hurtigste ude med en opdatering.

Det kan dog ændre sig. Der findes allerede nu lækkede versioner af Android Nougat til Huawei P9, så man kan håbe, at Huawei allerede nu arbejder hårdt på at udkomme med Nougat-opdateringer hurtigst muligt.

Huawei står også bag smartphones fra firmaet Honor, og her er der heller intet officielt nyt om, hvilke telefoner der bliver opdaterede.

Sony
Japanske Sony holder sine planer for sig selv, men Sony har tidligere ikke været den hurtigste til at opdatere sine telefoner.

Hvad Sony ikke har i hastighed, har selskabet til gengæld i omfang. Sony er klart den producent, der opdaterer flest af sine enheder ældre topmodeller, og det går rygter om, at selv Xperia Z3 fra 2014 vil få Nougat-opdateringen.

Z4- og Z5-familierne er garanteret opdatering til Android 7.0 Nougat, og det samme gælder de kommende telefoner, som Sony forventes at lancere til årets IFA-messe i starten af september.

OnePlus
OnePlus er et kinesisk selskab, der tilbyder god hardware til en lav pris, men selvom du køber den nyeste model, OnePlus 3, så skal du væbne dig med tålmodighed.

OnePlus udgav først Marshmallow et halvt år efter lanceringen af Android Marshmallow, og det samme kunne sagtens ske igen. 

Læs også: Vi dropper at købe en ny smartphone: Derfor er den gamle pludselig "god nok"
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Se listen: Her er Danmarks bedste konsulentvirksomheder - medarbejderne skal have det sjovt hos vinderen
Interview: Prisen som Danmarks bedste konsulentvirksomhed gives til et nichehus, hvis medarbejdere boltrer sig i en særdeles lukrativ sektor. Selskabet har på otte år skabt en forretning, der bider skeer med de store huse.
Computerworld
En slags nekrolog: Den fikse, kompakte smartphone er endegyldigt død
Det her bliver lidt af en af en nekrolog. Men med ugens iPhone-lancering ser fremtiden skidt ud for dem, der foretrækker en mobil, som kan betjenes med en hånd.
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.