EU skærper opsyn med Microsoft

EU-Kommissionen er stærkt bekymret om, hvorvidt Microsoft følger den dom, som kommissionen idømte selskabet i marts 2004. Derfor skærper kommissionen nu opsynet med selskabet, som risikerer at blive idømt yderligere bøder, hvis ikke det retter ind og følger kommissionens anvisninger.

EU-Kommissionen skærper opsynet med Microsoft og vil nu kontrollere nøje, om det amerikanske selskab følger den dom, som kommissionen idømte selskabet i sidste års store monopolsag.

Her blev Microsoft dømt til at tilbyde en version af styresystemet Windows uden selskabets Media Player. Det skulle skabe plads til konkurrenternes medieafspillere.

EU-Kommissionen mener imidlertid, at der kommer flere og flere tegn på, at Microsoft ikke retter sig efter dommen. Senest har EU givet Microsoft besked om, at den nye udgave af Windows ikke må lanceres under det negativt ladede navn ?Reduced Media Edition?.

En lang række af Microsofts konkurrenter er ligeledes stærkt utilfredse med den hastighed, hvormed selskabet gennemfører de forandringer, som det blev dømt til, viser en rundspørge, som EU-Kommissionen har foretaget.

EU-Kommissionen ventes at gå i tænkeboks for at overveje sagen. Kommissionen kan dernæst vælge ikke at gøre noget, men resultatet kan også blive nye forhandlinger med Microsoft eller i værste fald løbende bøder, indtil Microsoft retter ind i geled.

Foruden beslutningen om at udelade sin medieafspiller, blev Microsoft også dømt til at dele visse oplysninger om selskabets software med konkurrenterne, som dermed skulle kunne sikre glattere samarbejde mellem deres systemer og Microsofts systemer.

Desuden blev Microsoft idømt en gigantbøde på 3,7 milliarder kroner for gennem længere tid at have misbrugt sin dominerende markedsposition til at tiltvinge sig fordele og holde konkurrenter ude af markedet.

Microsoft har nu foreslået, at det nye produkt skal tilføjes et bogstav og dermed kunne kendes fra andre produkter, for eksempel som Windows XP L.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere