Danskere betaler overpris for cd'er og dvd'er

Forbrugerne i Danmark betaler dyrt for musik og film, men slipper til gengæld billigere, når det gælder konsolspil. Det er konklusionen i den seneste redegørelse fra Konkurrencestyrelsen, som vil have åbnet for billig parallelimport fra USA.

Alene ved køb af cd'er kunne danskerne i 2003 have sparet mellem 160 og 260 millioner kroner, hvis priserne var på niveau med priserne i Sverige og Tyskland.

Det er blandt konklusionerne i den seneste redegørelse fra Konkurrencestyrelsen, som mener, at danskerne betaler overpris for cd'er og dvd'er.

Årsagen er manglende konkurrence, og Konkurrencestyrelsen opfordrer til at ændre reglerne på flere områder.

Dels er det et problem, at danskerne ikke i dag kan købe musik over nettet fra andre lande igennem eksempelvis Apples musikbutik Itunes. Dels er det ikke lovligt at parallelimportere musik, film og spil fra lande uden for EU.

Konkurrencestyrelsen opfordrer derfor til, at EU indgår en aftale med USA, så det bliver muligt at parallelimportere varer uden at bryde loven.

Redegørelsen vækker ikke glæde hos den danske pladebranches organisation, IFPI, som i sit høringssvar afviser konklusionerne.

- Det er tværtimod således, at størstedelen af Konkurrencestyrelsens konklusioner enten er baseret på direkte urigtige forudsætninger eller hviler på antagelser, der ganske savner et objektivt, dokumenteret grundlag og ofte strider mod indhøstede erfaringer inden for pladebranchen, skriver IFPI.

Mens cd'er og dvd'er er dyre, får danskerne til gengæld konsolspil billigere. Konsolspil er ifølge redegørelsen seks procent billigere i Norden end i resten af Europa.

Relevante link

Konkurrenceredegørelsens kapitel om musik, film og konsolspil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere