TDC: Styrelse forsøger snigertrick

IT- og Telestyrelsen forsøger at snige en regulering igennem, som to gange tidligere er skudt ned af Teleklagenævnet, mener TDC, der overvejer en anke, som vil stoppe hele pakken.

TDC's konkurrenters bange anelser om et juridisk tovtrækkeri om afgørelsen fra IT- og Telestyrelsen tidligere onsdag, har udsigt til at gå i opfyldelse.

TDC overvejer seriøst en anke af dagens afgørelse, der har til formål at give øget konkurrence på bredbåndsmarkedet.

Den mere lige konkurrence skal ske via regulering af konkurrenters adgang til og regler for brug af TDC's infrastruktur.

IT- og Teletyrelsen opstiller under tre hovedpunkter en række krav, og under det ene hovedpunkt er der specielt ét krav, som TDC er godt knotne over.

Hovedpunktet handler om såkaldt "udvidet samhusning", om under hvilke forudsætninger, konkurrenter skal have adgang til at stille eget udstyr op i TDC's centraler.

- Afgørelsen om samhusning er vi helt uenige i, siger afdelingschef Karsten Anker Petersen fra Koncern Kommunikation i TDC

Rammer hele pakken

Vælger TDC at indgive anke selv bare på et enkelt område, er det hele pakken, der bliver ramt.

Punkterne omkring bærelinje, der skal fritage kunderne fra at betale telefonabonnement, selvom de kun bruger linjen til ADSL og krav om engrospriser til konkurrenterne, der afspejler detailpriserne, kan derfor begge ryge ud på rangersporet i samme omgang.

Begge hovedpunkter er TDC ellers villige til at sluge, selvom det ikke er godbider, som TDC sluger med den store fornøjelse. Det vurderer Karsten Anker Petersen.

IT- og Telestyrelsen har ifølge afdelingschefen to gange tidligere forsøgt at pålægge TDC samme krav om at åbne op for, at konkurrenter kan opstille eget udstyr i samhusning.

Begge gange har Teleklagenævnet imidlertid skudt afgørelsen ned efter anke fra TDC.

- I begge tilfælde har Teleklagenævnet fastslået, at styrelsen simpelthen ikke havde ret til at træffe en sådan afgørelse. Nu forsøger IT- og Telestyrelsen at snige løsningen ind via en markedsafgørelse. Nu overvejer vi, om vi vil anke, siger Karsten Anker Petersen.

TDC har fire uger til at indgive anken til Teleklagenævnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere