Advokat i spidsen for Sanders it-sikkerhedspanel

It-advokat Hanne Bender bliver formand for det it-sikkerhedspanel, som videnskabsminister Helge Sander (V) har tænkt som en delvis afløser for Rådet for IT-sikkerhed, der blev nedlagt ved årsskiftet.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har udpeget medlemmerne af det it-sikkerhedspanel, der efter nedlæggelsen af Rådet for IT-sikkerhed skal rådgive Videnskabsministeriet om it-sikkerhedsmæssige emner.

Formand for panelet bliver it-advokat Hanne Bender fra advokatfirmaet Bender Von Haller Dragsted.

Panelet kommer til at bestå af 14 medlemmer, der er indstillet fra forskellige organisationer og institutioner på it-området. Hertil kommer tre medlemmer, som ministeren selv har udpeget.

- Jeg har lagt vægt på, at medlemmerne i It-sikkerhedspanelet har indgående erfaring med it og it-sikkerhed fra deres virke og dermed kan give kvalificerede indspark. Samtidig er det bredt sammensat på tværs af den offentlige og den private sektor, udtaler Helge Sander i en pressemeddelelse.

Politisk stormvejr

Videnskabsminister Helge Sander kom ud i et politisk stormvejr fra begge sider af Folketingssalen, efter beslutningen om at nedlægge Rådet for IT-sikkerhed fra årsskiftet.

Ministerens beslutning har også mødt kritik fra flere it-organisationer.

Efter nedlæggelsen af Rådet for IT-sikkerhed er en del af rådets opgaver flyttet til Teknologirådet, som i koordinering med Videnskabsministeriet skal sætte fokus på forskellige emner indenfor it-sikkerhed.

Den model er blevet kritiseret for at mangle uafhængighed, idet Videnskabsministeriet skal godkende, hvilke it-sikkerhedsområder, det ellers uafhængige Teknologiråd skal beskæftige sig med.

Ingen indflydelse

Selv har Helge Sander hævdet, at der er tale om en omorganisering af området, der både styrker it-sikkerhedsarbejdet og sikrer uafhængighed.

Både Videnskabsministeriet og Teknologirådet har tidligere over for Computerworld forklaret, at det nye it-sikkerhedspanel ikke får nogen direkte indflydelse på, hvilke it-områder Teknologirådet kommer til at beskæftige sig med.

Souschef Adam Lebech fra It-politisk center i Videnskabsministeriet oplyser, at it-sikkerhedspanelet skal stå for den faglige rådgivning af ministeriet, mens Teknologirådet i højere grad skal sikre en bred debat på it-sikkerhedsområdet.

Medlemmerne af panelet:

Udover advokat Hanne Bender kommer rådet for it-sikkerhed til at bestå af:

- Adjunkt, ph.d. Henrik Udsen, Københavns Universitet.
- Professor Hanne Riis Nielson, Danmarks Tekniske Universitet.
- Ingeniør Jørn Guldborg, KMD.
- Amtssundhedsdirektør Niels Mortensen, Fyns Amt.
- Afdelingsdirektør Luna Ruth Lenskjold, KMD.
- Seniorforsker Freddie Drewsen, Forsvarets Forskningstjeneste.
- Faglig sekretær Torben Andresen Lindhardt, Dansk Metal.
- Kontorchef Birgitte Mikkelsen, Finansrådet.
- Konsulent Ole Stilund Jeppesen.
- Næstformand Karin Bansci, HK.
- Kommunikationsdirektør Christian Wernberg-Tougaard, Unisys.
- Konsulent Henning Mortensen, ITEK.
- It-chef Ellen Svenning, Ringe Kommune.
- Lektor Klaus Hansen, Datalogisk Institut, Københavns Universitet.
- Lektor Niels Christian Juul, Roskilde Universitetscenter.
- Lektor Margrethe Nørgaard, Aalborg Universitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere