Elselskaber har kun 4.000 bredbåndskunder

De tre elselskaber i front med superbredbånd har kun omkring 4.000 kunder på fibernettet. Det er skuffende, at de ikke er nået længere, mener teleanalytiker.

Endnu binder frosten jorden flere steder, hvilket vanskeliggør arbejdet for elselskabernes gule gravemaskiner, som er i gang med at give danskerne fiber-internet.

Men selvom vejret på den måde har forsinket elselskaberne lidt, er Kong Vinters besøg ikke nok til at forklare selskabernes kun ganske få tusinde kunder på fibernettet, siger teleanalytiker Torben Rune.

Selskaberne er med andre ord bagefter med deres udrulning, mener han.

– De bevæger sig i bredbåndsmarkedet, som oplever voldsom vækst, og behovene er både kendte og eksisterende. Kunderne ved, at de har brug for det her, og samtidig satser TDC voldsomt på båndbredder på både fire og otte Mbit/s og på også at levere fiberopkoblinger til for eksempel boligforeninger, siger han.

- Elselskaberne har været på markedet i hvert fald et år med fiberløsninger, og nogle af dem flere år. Det er skuffende, at de med sådan et forspring ikke er nået længere, fortsætter Torben Rune fra rådgivningsvirksomheden Netplan.

Han mener, at elselskaberne gør for lidt ud af at fortælle, hvad fiberopkoblingenre kan give kunderne.

At de for eksempel stadig anser fastnet-telefoni for et væsentlig produkt, mens kunderne i stigende grad betragter fastnet-telefoni som et gratis produkt, som man får med, når man køber bredbånd.

– Elselskaberne har ikke gødet markedet særlig meget. Nettene er der, og fiberbredbånd har nogle fantastiske egenskaber. Elselskaberne bør sælge det som adgang til en lang række tjenester og underholdning, siger Torben Rune.

I dag har de tre elselskaber, som ifølge IT- og Telestyrelsen er nået længst med udrulningen, tilsammen omkring 4.000 husstande på fibernettet, viser Computerworlds research.

Det drejer sig om Nesa, SEAS-NVE og MidtVest Bredbånd.

Kortlægninger fra myndighederne har tidligere vist, at danske elselskaber de kommende år vil bruge omkring 10 milliarder kroner på at grave fiber ud til 1,2 millioner danske husstande og virksomheder.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld, hvor du kan læse mere om de tre elselskabers fiberprojekter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere