Dell bryder Intel-monopol - satser på AMD

Dell er på vej til at bryde med selskabets eksklusive alliance med chipproducenten Intel og vil nu lancere servere baseret på chipproducenten AMD's Opteron-processorer.

Pc-producenten Dell har overraskende annonceret, at selskabet vil begynde at bruge Opteron-processorer fra chipproducenten AMD i en række servere inden årets udgang.

Dell har hidtil udelukkende solgt pc'er og servere med processorer fra Intel.

I den øvre ende af AMD-Intel-servermarkedet har kunderne imidlertid efterspurgt Opteron, da Intels Xeon-processorer ikke har kunnet følge med i pris og ydelse.

Dell har dog indtil nu holdt fast i alliancen med Intel, som da også fremover vil stå for at levere processorerne til Dells øvrige systemer.

- Intel har været en god partner og vil forblive en god partner. De vil fortsat levere størsteparten af vores processorer, siger administrerende direktør Kevin Rollins fra Dell til nyhedstjenesten CNET.

Han forventer ifølge CNET heller ikke, at Intel vil straffe Dell for at købe ind hos konkurrenten.

Kovendingen i Dells forhold til Intel og AMD skyldes formentligt, at selskabet har tabt markedsandele på servermarkedet, hvor konkurrenter som Sun, Hewlett-Packard og IBM har erobret større andele ved hjælp af Opteron.

I første omgang bliver det på markedet for servere med fire processorer, hvor Dell vil benytte AMD. Selv om dette marked er en lille del af det samlede servermarked, så er det ét af de markeder, hvor der er den største omsætning og fortjeneste.

Nyheden om Dells beslutning om at sælge servere med AMD-processorer, sendte AMD's aktiekurs på himmelflugt i handlen efter børsen i New York lukkede. AMD steg således i alt knap 14,6 procent torsdag inklusive den sene handel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere