Licenskontoret skal kontrollere internetadgang

Den nye medielicens omfatter computere både med og uden tv-tuner. Det afgørende for, om en computer uden tuner er licenspligtig, er internetadgangens hastighed, som der fremover skal føres kontrol med.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) og de øvrige partier bag medielicensen lægger op til en kontrol af hastigheden på befolkningens internetforbindelser.

Med indførelsen af den nye medielicens som afløser for den hidtidige tv-licens bliver alle apparater licenspligtige, hvis de er i stand til at modtage billedprogrammer og - tjenester.

Der skal betales en licens per husstand med licenspligtige apparater, der efterfølgende alle vil være dækket.

For computere bliver det afgørende, om de har adgang til internettet og hastigheden på forbindelsen, oplyser afdelingschef i Kulturministeriet, Jesper Hermansen.

Mere kontrol

Indtil videre bliver grænsen for licenspligtige forbindelser sat ved 256 kbit/s eller hurtigere, oplyser Jesper Hermansen.

- Den hastighed er så vidt vi har forstået i øjeblikket grænsen for, hvornår man kan modtage levende billeder via internettet, siger han.

Jesper Hermansen oplyser, at licenskontoret som udgangspunkt skal kunne føre kontrol med bredbåndshastighederne.

- Der er ikke taget stilling til, hvordan vi præcist skruer det sammen, men nu fastsætter vi reglerne, og der er også vilje til at føre kontrol med, at de efterfølgende bliver overholdt, siger Jesper Hermansen.

Udover computere med en tilstrækkelig hurtig internetadgang bliver alle computere med tv-tuner omfattet af den nye medielicens.

Endvidere gælder den nye medielicens for bærbare enheder som visse mobiltelefoner, PDA'er og eksempelvis video-iPods, hvis de kan modtage billedprogrammer og –tjenester via internettet eller telenettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere