Nu er ODF formelt en ISO-standard

Allerede i maj blev Open Document Format godkendt af ISO, men først nu er dokumentformatet blevet en officiel standard under navnet ISO/IEC 26300:2006.

International Organization for Standardization (ISO) publicerede i sidste uge en betænkning, der officielt godkender Open Document Format (ODF) som en ISO-standard under navnet ISO/IEC 26300:2006.

ISO har således sat det endelige punktum i det arbejde, der fastslår, at ODF er en godkendt standard.

Blåstemplingen har ikke nogen direkte betydning for udviklingen af formatet eller markedsføringen af det, fortæller Thomas Roswall, der er en af hovedkræfterne bag OpenOffice i Danmark.

Han er dog glad for, at processen i denne omgang har fået en ende, for certifikatet kan på længere sigt have betydning for ODF.

- Det er en vigtig formalitet, der er kommet på plads. På den korte bane har den ikke betydning, men det er dejligt, at det sidste led i denne proces er blevet afsluttet, siger Thomas Roswall.

- Den officielle blåstempling kan få betydning i fremtiden, hvor det kan tænkes, at virksomheder eller andre, der vil bruge formatet kræver et officielt stempel fra ISO, siger Roswall.

ODF startede i 2002

ODF er et XML-baseret dokumentformat udviklet i standardorganisationen OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards).

Udviklingen af ODF startede i 2002, og 1. maj 2005 blev standarden vedtaget som officiel OASIS-standard.

1. maj 2006 vedtog ISO ligeledes ODF som ISO-standarden ISO/IEC 26300, men først nu har det fået den endelige blåstempling af ISO.

Udviklingen og vedligholdelsen af specifikationen foregår i en arbejdsgruppe, hvor blandt andet Sun, IBM, Corel, Adobe, Novell, Intel deltager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere