DR fordobler sin kapacitet på direkte net-tv

Efter massiv kritik skruer DR op for antallet af samtidige visninger på nettet. Ændring af formater og peer-to-peer løsninger kan vise sig at blive de langtidsholdbare løsninger for mediekoncernen.

Medieordførerne på Christiansborg har besluttet at udskyde diskussionerne omkring kapaciteten på DRs net-tv, hvor ikke mere end 1.000 brugere kan kigge med samtidigt, når Maude går op og lægger sig.

Men DR har selv en plan med den tekniske begrænsning.

- Vi har diskuteret begrænsningen indgående med teknikere. Og det resultat, som vi er nået frem til ligger på 1.500-2.000 samtidige brugere. Og det er stadig streaming i den højeste kvalitet på en megabit, siger udviklingschef på nye medier i DR, Erik Henz Kjeldsen.

Han påpeger, at de ekstra brugere vil kunne sætte sig foran skærmene omtrent midten af februar.

Dårlig kvalitet kan give flere seere

Antallet af samtidige brugere kan øges endnu mere, hvis DR går på kompromis med kvaliteten.

- Der vil kunne være omkring 6.000 samtidige brugere, hvis vi lader folk se direkte net-tv i 300 kilobit. Men det er spørgsmålet, om vi vil gå så meget ned i kvalitet, siger Erik Henz Kjeldsen.

Det har tidligere været fremme i blandt andet dagbladet Politiken, at TV 2 kan streame direkte tv til 6.000 brugere, og 20.000 ved spidsbelastninger.

Men det forholder Erik Henz Kjeldsen sig dog en smule kritisk til.

- Jeg vil dog snareste kontakte TV2 for at høre, hvordan de gør, siger han.

Nye formater kan komme på tale

Erik Henz Kjeldsen oplyser, at det kun er visse udsendelser, hvor der er problemer.

Logfiler viser, at populære serier og nyhedsprogrammer skaber flaskehalse hos DR. Og det er uholdbart i længden.

- Vi ved, at der er et problem, når vi når over 1.000 brugere på visse programmer. Og derfor ser vi om andre formater kan løse problematikken, siger Erik Henz Kjeldsen.

Formatet, han blandt andet har kig på, er MPG4-H264, som DR allerede bruger til podcasts. Brugen af formatet giver dog nogle udfordringer hos DR – og hos forbrugerne.

- Vi vil gerne have en højere kvalitet ved en lavere båndbredde. Og det kan MPG4-H264 give os. Men det er et nyt format, hvilket betyder, at der er meget lidt server- og enkodningsudstyr parat. Desuden kræver formatet mere af brugernes computere, og så skal folk downloade både codec og afspillere, før de kan benytte det, forklarer Erik Henz Kjeldsen.

Måske alternative distributionsløsninger

Desuden ser DR også på mulighederne for en peer-to-peer løsning.

- På radioområdet eksperimenterer vi allerede med peer-to-peer implementeringer. Hvis vi lægger fiber direkte ind hos teleselskaberne, så har vi nogle udvidede muligheder for at streame direkte net-tv, fordi de begrænsninger vi har på nettet, slår igennem ude hos slutbrugerne, siger han.

Erik Henz Kjeldsen påpeger dog, at DR for tiden også ser på andre løsninger for at kunne sende net-tv i høj kvalitet til så mange som muligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere