Dansk Dynamics-krig under opsejling

Microsoft nye stor-satsning rettet mod verdens små virksomheder får flere af de danske Dynamics-forhandlere til at øjne guld og grønne skove. En af de helt store kan være på vej tilbage.

Denver, Colorado: To af Danmarks store Dynamics-forhandlere ruster sig til at indtage verden med Microsofts nye neddroslede globale ERP-løsning, Dynamics Entrepreneur, i hånden.

Den ene er færøsk-ejede Norriq, der med opkøbene af Munk IT og senest C5-huset Conzern allerede har rullet kanonerne i stilling til en stor offensiv rettet mod netop de små virksomheder.

Den anden storspiller, der nu melder sig på banen, er den danske Dynamics-kæmpe Columbus IT Partner, der ellers i begyndelsen af 2004 solgte hele sin C5-forretning til Conzern og århusianske Customize-IT, men som nu med den nye Dynamics Entrepreneur ser helt nye muligheder.

"Dengang solgte vi primært C5-forretningen, fordi C5 ikke er et globalt produkt. (C5 sælges kun i Danmark. Red). Det krav opfylder Dynamics Entrepreneur. Så det er et meget interessant produkt for os," siger Michael Gaardboe, koncern-chef i Columbus IT Partner.

Ligger til Norriqs højrefod

Dynamics Entrepreneur retter sig mod de helt små virksomheder med op til 5-10 brugere. Er der flere brugere, kræver det Dynamics NAV.

Forretningsmodellen og ideen om et særligt ERP-system til de helt små virksomheder er modelleret direkte fra C5, der er en meget stor succes i Danmark med op mod 70.000 brugere.

Og den model ligger lige til Norriqs højrefod.

Norriq, der ejes af Føroya Sparikassi, forsikringsselskabet Tryggingarfelagið Føroyar, teleselskabet Føroya Tele og it-selskabet Formula IT, vil bruge Dynamics Entrepreneur som rambuk til at komme ud over landegrænserne.

Selskabet har allerede sat et stort trecifret millionbeløb af til europæiske opkøb i den kommende tid. For strategien er helt klar. Norriq skal vinde markedet for ERP-løsninger til de små virksomheder.

"Norriq vil ud i Europa og har sat rigtigt mange penge af til at opkøbe europæiske virksomheder i 2008, og i det billede er Dynamics Entrepreneur så perfekt for os, at det godt kunne blive et hovedprodukt," siger Danny Fogel fra Norriq.

Skal ud til kæderne

Dynamics Entrepreneur skal i første omgang lanceres i Storbritannien, Frankrig, Holland og Tyskland. Senere vil en række andre lande blive tilføjet.

Mens Norriq er klar til at springe på i første bølge i de pågældende lande, kigger Columbus IT Partner mere i retning af anden bølge - og det endda med et særligt fokus.

Koncern-chef Michael Gaardboe tror nemlig ikke, at Dynamics Entrepreneur i første omgang har særligt store chancer på det amerikanske marked, hvor Microsofts egen Office Small Business Accounting-software har godt fat i blandt de helt små virksomheder.

"Men Dynamics Entrepreneur kunne være meget interessant at få ud på de spirende markeder i eksempelvis Sydamerika. Og vi har også en række lande i Østeuropa, hvor vi gerne vil længere ned i markedet," siger han.

Michael Gaardboe forestiller sig, at Columbus IT Partner især vil gå efter store globale kæder - franchisekæder, supermarkedskæder og lignende - der hver især kan være interesseret i at købe mange eksemplarer af ERP-løsningen.

"Jeg tror, at det bliver stort," siger Michael Gaardboe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere