Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Per Ørum Jørgensen (K) vil følge svenskernes debat om, hvorvidt fildelere skal blacklistes fra internettet.

Svensk lovforslag: Smid piraterne af nettet

Den danske regering er lun på svensk lovforslag, der skal tvinge svenske internetselskaber til at smide pirater på porten.

Der skal sættes en effektiv stopper for ulovlig fildeling, og det er internetselskaberne, der skal stå med ansvaret for at bremse pirateriet – ellers vanker der bøder.

Det er essensen i det lovforslag, som den svenske jurist Cecilie Renfors har stillet efter, at hun har undersøgt, hvordan kraftige kommercielle satsninger på online indhold i form af blandt andet musik og video bliver hæmmet af ulovlige fildelere.

"Der skal yderligere instrumenter til at bekæmpe de ulovlige foretagender," siger hun til Computerworlds svenske søsterblad Computer Sweden.

Mere overvågning

Med sin udmelding skubber Cecilie Renfors ansvaret for overvågningen over på internetselskaberne.

"Internetselskaberne har en central rolle, og jeg synes, det er rimeligt, at de i den rolle bidrager til at styrke mulighederne for at komme den ulovlige fildeling til livs," siger Cecilie Renfors til Computer Sweden.

Hun forestiller sig, at intenetselskaberne hovedsageligt skal reagere på henvendelser fra kommercielle forretningspartnere, der føler sig misbrugte.

"I realiteten ligger ansvaret på rettighedshaverne, for de skal jo gøre internetselskaberne opmærksomme på eventuelle forbrydelser," siger hun.

Spændende lovforslag

I Danmark har vi ikke et lignende lovforslag på bedding, men regeringen er ikke afvisende for, at noget lignende kan ske i Danmark.

"Det er et spændende lovforslag, og det lyder som en effektiv måde at stoppe ulovlighederne på nettet på. Der er jo ingen tvivl om, at misbrugen af rettighederne skal stoppes," siger it-ordfører Per Ørum Jørgensen fra Det Konservative Folkeparti.

Han påpeger dog samtidigt, at det umiddelbart at svært at se konsekvenserne af lovforslaget, hvis noget lignende bliver indført i Danmark.

Logningsbekendtgørelse er ikke glidebane

Per Ørum Jørgensen påpeger, at hvis forslaget skal gennemføres i Danmark, så kræver det en tæt dialog med teleselskaberne.

"Vi kan jo ikke gennemføre det uden, at vi snakker godt med teleselskaberne om de praktiske muligheder og økonomiske omkostninger," siger han.

Han afviser samtidigt, at logningsbekendtgørelsen, der fra 15. september forpligter teleselskaberne til at logge alle samtaler og internettrafik, kan benyttes til samtidigt at overvåge fildelernes gøren og laden.

"Logningsbekendtgørelsen skal ikke være en glidebane, og den skal kun have det formål at give Politiets Efterretningstjeneste bedre våben i kampen mod terror, hvilket trods alt har en helt anden grad af seriøsitet over sig," siger Per Ørum Jørgensen.

Han vil dog følge den svenske proces for at se, hvorvidt lovforslaget kan komme på tale i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere