Pirat-netværk melder mediegiganter til politiet

Den svenske torrent-tracker PirateBay har anmeldt en række førende film- og pladeselskaber for at have pudset et digitalt tæskehold på flere af Piratebays torrent-sites.

Den svenske fildelingstjeneste PirateBay har fredag anmeldt en lang række film- og pladeselskaber til det svenske politi efter, at en mailkorrespondance fra antipirat-selskabet MediaDefender er blevet opsnappet og siden lækket af en gruppe, der kalder sig MediaDefender-Defenders.

Det står i et blogindlæg på PirateBays hjemmeside.

Mailkorrespondancen fra MediaDefenders indeholder konkrete metoder til, hvordan MediaDefender kan opspore og forpurre fildeling på tjenester såsom Kazaa, eDonkey og Gnutella og altså også Piratebays torrent-netværk.

Det har fået de svenske pirater til at fare i flint og anmelde de ikke mindre 10 selskaber til politiet for sabotage på infrastruktur, hacking og spamming samt DDOS-angreb.

De anmeldte selskaber, der alle er kunder hos MediaDefender, tæller store mediegiganter som Twentieth Century Fox, Universal Music Group og Sony BMG Music Entertainment, Emi Music Sweden, Universal Pictures Nordic, Paramount Home Entertainment, Atari Nordic, Activision Nordic Filial Till Activision, Ubisoft Sweden og Sony Pictures Home Entertainment Nordic.

Gammel mistanke om digitalt tæskehold

PirateBay har længe haft mistanke om, at film- og pladeselskaberne er gået fra trusler og sagsanlæg til at tage affæren i egen hånd.

"Takket være email-lækagen fra MediaDefenders-Defenders har vi nu beviser for ting, som vi har haft mistanke om længe: de store plade- og filmselskaber betaler professionelle hackers, sabotører og folk med DDOS-systemer til at ødelægge vores trackere," står der i blogindlægget fra "bkp" på PirateBays hjemmeside.

Aktiv på flere tjenester

Det er dog ikke kun Piratebay, der har været under angreb.

Andre fildelingstjenester har tilsyneladende også haft besøg af MediaDefenders, som har ønsket at minimere delingen af kopierede filer.

En af de metoder, som MediaDefenders har benyttet sig af på torrent-siderne, er at identificere, hvilke filer, som er mest eftersøgte på et givent torrent-site. Når de kan forudsige topresultaterne har de så selv udformet tomme filer og lagt dem til download, hvilket har resulteret i, at brugerne har hentet ubrugelige filer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere