Sonofon skrotter sim-låsen

Teleselskabet Sonofon sætter sim-låsen på porten og leverer alle deres fremtidige abonnements-telefoner uden lås.

Når man kan erhverver sig en mobiltelefon til én krone, er det fordi teleselskaberne har valgt at give et tilskud til produkterne for derved at lokke kunderne ind i abonnements-folden.

For at holde på abonnenterne har næsten alle mobiludbydere forsynet tilskudstelefonerne med en sim-lås, der gør det besværligt for brugeren, at skifte udbyder i den aftaleperiode, som er indgået med mobilselskabet.

Næsten samtlige mobil-teleselskaber i Danmark binder således kunderne med abonnementsaftaler i minimum seks måneder.

For Sonofons kunder skal det nu være slut, skriver Mobilsiden.dk.

Det betyder, at kunderne uden problemer kan bruge telefonen med et sim-kort fra et andet selskab.

Kunderne shopper selskab uanset sim-lås

Sonofons kommunikationskonsulent begrunder beslutningen med, at det skal være nemmere for kunderne og, at Sonofon kan spare penge på, at slippe for at sim-låse alle de telefoner som selskabet sælger.

"Der bruges penge i vores organisation på at låse telefonerne. Derefter bruger mange kunder penge på at låse dem op. Det er jo helt tosset og meningsløst. Kunderne flytter jo alligevel væk fra selskabet hvis de vil, sim-lås eller ej", siger Jette Westerdahl til mobilsiden.dk.

Selskabet Telmore har i knap tre år, solgt telefoner uden sim-lås.

"Vi har aldrig haft binding, fordi vi mener det skal være kundetilfredsheden der binder dig som kunde og ikke jura eller tekniske forhindringer", siger Telmore-direktør Allan Christiansen til Mobilsiden.dk.

I øjeblikket overvejer hverken TDC, Telia eller teleselskabet 3 at følge Sonofons eksempel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere