Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

DR-byen vil lokke unge danskere ind på SKUM igen. Illustration: Dissing + Weitling (Foto: Illustration: Dissing + Weitling)

DR satser på ny storhedstid for SKUM

DR relancerer snart SKUM og tilbyder personlige log-ins på hjemmesiden, der skal give unge danskere adgang til globale sites som FaceBook og MySpace.

Selvom der blæser kolde vinde i DR's nye prestigebyggeri i Ørestaden, de skarptslebne spareknive er blevet svunget i statsradiofonien, og der har været massiv mediekritik af generaldirektør Kenneth Plummer, så skal især de unge danskere ikke mangle public service tilbud på nettet.

Det forsikrer chefen for dr.dk, Nicolai Porsbo, som lover flere tiltag på mediekoncernens hjemmeside i den kommende tid.

En af de store satsninger i koncernen er relanceringen af community'et SKUM, der indtil for nogle år siden var Danmarks klart største online-mødested for børn og teenagere i alderen 12 til 20 år.

"Vi bevæger os i takt med de store internationale spillere som Myspace.com og Facebook.com. Forskellen er dog, at de unge hos os kan mødes i et risiko- og reklamefrit univers, hvor det hele foregår på dansk," siger Nicolai Porsbo til Computerworld.

Ingen skumle bagtanker

"For os er det vigtigt, at unge danskere kan mødes online, hvor der ikke er nogen skumle bagtanker i form af reklame-eksponeringer og med fare for at blive forulempet. Det er public service i en nøddeskal," siger Nicolai Porsbo.

Han fortæller, at relanceringen ikke vil tære hårdt på licensmidlerne.

Nicolai Porsbo vil dog ikke oplyse et konkret budget, men Computerworld erfarer, at det ligger et sted mellem to og fire millioner kroner.

Relanceringen af SKUM forventes at være på plads i det tidlige forår.

Spiller med de store

I erkendelse af, at de globale sites som MySpace og FaceBook har godt greb i befolkningen, vil DR lancere servicen mitdr.dk

En af idéerne med mitdr.dk er nemlig at gøre brugernes MySpace- og FaceBook-profiler tilgængelige for andre via DR's website.

"Vi ønsker jo ikke at overtale folk til at droppe de store communities. I stedet vil vi bare binde alle folks mange profiler bedre sammen med mitdr.dk." forklarer Nicolai Porsbo.

Udover at binde folks eksterne sites sammen, så skal indgangen via mitdr.dk ifølge Nicolai Porsbo give adgang til indholdet på DR's hjemmeside på en ny måde – uden han dog løfter et konkret slør for, hvordan det skal foregå.

Udover relanceringen af SKUM, hvor der vil være adgang via mitdr.dk, vil også dr.dk's forside få en overhaling og blive relanceret til januar med en ny brugergrænseflade.

Koblingen en god idé

Forskningsleder for Center for Ungdomsforskning, Jens Christian Nielsen, mener, at DR-initiativerne lyder "meget interessante."

"Meget afhænger dog af, hvor gode de er til at koble stationens tv-indhold med community-tankegangen. DR har dog med eksempelvis programmer som Hjallerup Færgeby og Drengene fra Angora vist, at det arbejde kan udføres rigtig godt," siger han.

Jens Christian Nielsen peger på, at DR også har fat i den lange ende, når det kommer til at satse på et dansk community, der giver mulighed for at komme ud på de globale sociale sites.

"De fleste unge under 20 er mest trygge ved at skulle skrive på dansk, og det kan blive en stor gevinst for DR, når man samtidigt åbner døren på klem til FaceBook og MySpace. Hvordan det vil påvirke den ældre målgruppe er dog mere tvivlsomt," forklarer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere