Artikel top billede

U2 raser til regeringer: Stop piraterne

Regeringer, pladeindustrien, teknologiselskaber og internetudbydere fik alle verbale tæsk af U2-manager for ikke at bidrage til musikernes online-indtjening. Janus Friis forklarer det med vanetænkning.

Musik-piraterne skal stoppes, og det kan kun gå for langsomt, hvis det står til U2-manager Paul McGuinness.

På en tale ved musik-messen Midem, der bliver holdt i Cannes i disse dage, rasede han til diverse regeringer over, at internetudbyderne hjælper til med at holde piraternes kløer i musikfadet.

"Hvis internetudbyderne var ejere af et magasin, der reklamerede med stjålne biler, sørgede for handlerne samt leverede de stjålne biler, så ville politiet altså banke på døren inden for kort tid," sagde Paul McGuinness fra talerstolen ifølge Cnet.com.

Langer ud efter flere

Han appellerede i talen direkte til, at musikerne tog et ansvar og stod sammen mod pladeselskaberne, teknologivirksomheder og diverse regeringer.

Pladeselskaberne fik på puklen for ikke at have forudset den tekniske udvikling i slutningen af 1990'erne. Teknologi-virksomhederne blev derimod røflet for at have udviklet "fantastisk software, men ikke tænkte på dem selv som opfindere af tyveri-værktøjer".

Slutteligt måtte regeringerne altså også tage imod verbale tærsk, fordi de ikke skrider ind over for internetudbydere, der tillader, at alt kommer igennem netværkene uden selv at gribe ind

"Der er jo mange penge i musikindustrien, men de tilfalder ikke kunstnerne mere," dundrede Paul McGuinness.

Cut forbindelsen

Til et stort bifald fra musik-managere afsluttede Paul McGuinness talen med at opfordre internetudbyderne til at skære forbindelsen til musik-piraterne.

"Jeg beder internetudbyderne om at gøre to ting: Først og fremmest skal I beskytte musikken. Dernæst skal I i gøre et reelt forsøg på at dele de store fortjenester, som musikken giver.[…] Vi skal gøre livet surt for dem, der har været i vores trug alt for længe," sluttede Paul McGuinness.

Han fik senere opbakning fra musikeren og legenden Peter Gabriel, som er i Cannes for at modtage hæderen "Årets Midem-personlighed 2008".

Janus Friis forsøgte med reklamer

En anden af de berømte talere på Cannes-konferencen var danske Janus Friis, som trods udviklingen af fildelingstjenesten Kazaa var inviteret for at fortælle om, hvordan musikindustrien kunne tjene penge på nettet.

Janus Friis langede dog ud efter pladeindustrien, fordi den er for gammeldags og for længe har været fokuseret på CD-salget.

Han afslørede, at han ville have udsendt en reklamefinansieret version af Kazza, hvis ellers pladeselskaberne havde været parate dengang.

"Timingen var simpelthen så dårlig på det tidspunkt," erkendte Janus Friis om Kazaas håndsrækning til pladeindustrien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere