Artikel top billede

IT-Branchen banker distributører på plads efter strid

IT-Branchen ændrer sine regler for fremover at have både en juridisk og en etisk vinkel på tingene. Til gengæld må distributørudvalget leve med, at Peer Kølendorf bliver på sine poster i brancheforeningen.

IT-Branchens regelsæt skal efterses og opdateres, så der fremover både kan anlægges en juridisk og en etisk synsvinkel på sagerne.

Det var konklusionen på det møde, der tirsdag blev afholdt i brancheforeningen mellem distributørudvalget og foreningens ledelse.

Derimod får medlemmerne af brancheforeningens distributørudvalg intet ud af deres bestræbelser på at få kollega Peer Kølendorf til i det mindste at opgive sin plads i foreningens hovedbestyrelse.

"Jeg er sikker på, at jeg er på samme linje som flertallet af udvalgets medlemmer, der synes, at det er en rigtig dårlig idé, at han (Peer Kølendorf, red.) har noget som helst at gøre med reklameposter i foreningen," har Kjeld Willert, administrerende direktør for softwareforhandleren Norsoft, tidligere sagt til Computerworld.

Rosenmeier trak sig

Sagen om Peer Kølendorfs habilitet fik for en tid siden sågar it-distributør Jørn Rosenmeier til at trække sig fra IT-Branchen i protest.

Baggrunden for mødet i går og de kommende ændringer af IT-Branchens regler er, at flertallet af medlemmerne af ITB's distributørudvalg er utilfredse med, at Peer Kølendorf nægter at trække sig fra sine tillidsposter i foreningen.

Det ønske har en enig hovedbestyrelse tidligere fastslået, at der ikke er grundlag for.

Mener formanden

Flere medlemmer - heriblandt formanden Ole Eklund - mener, at Kølendorf bør trække sig, fordi han ejede brokervirksomheden Comitel, da selskabets direktør blev anklaget og dømt for momssvindel til 140 millioner kroner i sagen, der fik navnet Gul Feber.

"Sagen er for længst afsluttet, og jeg anede ikke, at der foregik noget ulovligt og er aldrig blevet hverken sigtet eller dømt i sagen. Den mistænkeliggørelse, jeg er udsat for fra distributørudvalgets side, er urimelig," siger Peer Kølendorf.

Han mener, at der helt klart er nogle af medlemmerne i distributørudvalget, der gerne så hans afgang om ikke for andet, så for at mindske konkurrencen.

FORTSÆTTES

Du var da tæt på sagen, Kølendorf

Mange mener, at Kølendorf simpelthen var så tæt på sagens kerne, at han af alene af etiske årsager bør trække sig fra sine tillidsposter.

Computerworld: Du er hverken sigtet eller dømt, men du ejede ikke desto mindre Comitel, da virksomhedens direktør i sin tid blev dømt for momssvindel.

"Det er rigtigt, men en bankdirektør der sidder i Finansrådet viger jo heller ikke sin plads, fordi en direktør for en af bankens filialer har begået svindel," siger Peer Kølendorf.

Han understreger, at de regelændringer, der kommer, ikke specielt har noget at gøre med Comitel-sagen, men snarere det, at reglerne er gamle og utidssvarende og trænger til at blive set efter i sømmene.

Videre mener Kølendorf, at det også er værd at lægge mærke til, at medlemmerne af ITB's distributørudvalg består af medlemmer, der rent principielt er imod parallelimport og salg af uoriginale ting.

"Mange siger fy da, men der findes masser af lovlige kopier – se bare medicinalbranchen," siger Kølendorf.

Han mener, at det bør være en overordnet foreningssag at hindre al form for svindel deriblandt skattesnyd og momskarruseller.

Nu lukker vi sagen

I en pressemeddelelse fra distributørudvalget står der blandt andet:

"Nu lukker vi Comitel-sagen internt og ser fremad, og distributørudvalget vil såvel i udvalgsarbejde som i hovedbestyrelse sætte sit præg på den kommende revision af det interne regelsæt."

I øvrigt finder både distributørudvalget og ITB's bestyrelse "anledning til at understrege behovet for at bekæmpe momssvindel og momskarruseller."

IT-Branchens hovedbestyrelse har altså på den baggrund sat gang i en revision af de interne regelsæt.

Revisionen af reglerne bliver et af punkterne på brancheforeningens generalforsamling senere i denne måned. Så vil det vise sig, om der trods alle bestræbelser på at lukke sagen, stadig er krudt nok i den til endnu en lille eksplosion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere