Tirsdagens aviser om it

Teleselskabet 3 under anklage fra konkurrenterne. Forslag: El-selskabernes milliarder skal ikke gå til bredbånd. Offentligt Tetra-udbud var ulovligt. Kommune giver borgerne gratis internet. Bestyrelsesmedlem i Maconomy mistænkt for insider-handel. Dansk Spil gambler på nettet. Internettet bliver største reklamemedie. Spam-mails med personlige hilsner.

Teleselskabet 3 under anklage fra konkurrenterne

TDC, Sonofon og Telia går til fælles angreb på 3 og anklager mobilselskabet for at score en halv milliard kroner på ny teleregulering. Anklagen skyldes et tilskud fra de tre selskaber, når deres kunder ringer til 3's kuinder, og som over de næste fem år løber op i 574 millioner kroner. "Hvor længe skal vi betale til 3 – hvor længe skal de have særstatus," lyder det retorisk fra Telias juridiske direktør Jens Ottosen-Støtt. 3 afviser kritikken. (Børsen)

Forslag: El-selskabernes milliarder skal ikke gå til bredbånd
Hvis de forbrugerejede el-selskaber knuser sparebøssen, vil der være over 50 milliarder kroner på bordet. Og de penge bør går til elkunderne frem for, at selskaberne investerer i bredbånd, der ikke har noget med el-produktion at gøre. Det mener Foreningen af Slutbrugere af Energi (FSE). "Det eneste, vi i erhvervslivet vil have, er, at el-selskaberne fokuserer på deres kerneforretning, nemlig at producere strøm," siger næstformand i FSE Peter L. Nielsen. El-selskaberne siger dog nej tak til forslaget. (Berlingske Tidende)

Offentligt udbud var ulovligt

Damm Cellular har fået ret i, at Økonomistyrelsen handlede ulovligt, da den valgte udbudsformen "konkurrencepræget dialog" til det omstridte Tetra-net. Afgørelsen fra Klagenævnet for Udbud tildeler dog kun Økonomistyrelsen er rap over fingrene, og det ærgrer Damm Cellulars advokat Camilla Bonde fra Kyed & Jybæk. "Det er synd, at Klagenævnet ikke turde annullere tildelingen af ordren til Motorola," siger hun. Damm Cellular overvejer erstatningskrav i sagen. (Børsen)

Kommune giver borgerne gratis internet

Høje-Taastrup vil fra efteråret tilbyde alle gratis, trådløst internet fra 32 steder i kommunen. Byrådet forventes i aften at beslutte, at borgerne skal have gratis adgang til nettet på blandt andet hovedgaderne i Taastrup, Høje Taastrup og Hedehusene. Senere er det planen, at dækningen skal spredes mere jævnt ud over byerne og ikke mindst nå uddannelsesinstitutionerne. Kommunen skal skyde omkring 256.000 kroner i 32 hotspots – driften bliver finansieret af reklamer på forbindelsen. (Berlingske Tidende)

Bestyrelsesmedlem i Maconomy mistænkt for insider-handel

Bagmandspolitiet efterforsker lige nu i en sag, hvor bestyrelsesmedlemmet Claus Stenbæk fra det børsnoterede it-selskab Maconomy købte aktier for 40.000 kroner tre dage før offentliggørelsen af en kurspåvirkende væktsplan, som fik aktien til at stige med 13 procent. "Insiderhandel er en meget seriøs overtrædelse af reglerne, og vi ser på det med stor alvor, da det er afgørende for at sikre tilliden til markedet," lyder det fra kontorchef Camilla Søborg i Finanstilsynet. Maconomy fortæller, at handlen skyldes en gammel aftale. (Jyllands-Posten)

Dansk Spil gambler på nettet

Danmarks suverænt største e-handelsforretning Dansk Spil storsatser på nettet og er i gang med at lancere en ny hjemmeside. Brugervenligheden var simpelthen forsvundet ud i takt med, at flere spil var rykket ind på sitet, og ny ønsker selskabet nye funktioner som eksempelvis chat med andre spillere. Dansk Spil omsatte for knapt 1,5 milliarder kroner via nettet i 2007. (Børsen)

Internettet bliver største reklamemedie

Internettet overhaler alle mediekonkurrenterne i 2008, og bliver det største reklamemedie i Danmark. Det spår reklameeksperter fra Copenhagen Business School (CBS) og fra flere mediebureauer. Den årlige vækst på 40 procent fortsætter i 2008, og dermed kan den samlede omsætning på net-reklamer i 2008 nå op på 3,5 milliarder kroner. "Vi har slet ikke set toppen af internettets anvendelse som annoncemedie," lyder det fra professor Flemming Hansen fra CBS. (Børsen)

Spam-mails med personlige hilsner

SPam-mails er i stigende grad blevet mere personlige med navns nævnelse og i fremtiden vil de oftere komme på dansk. Det skyldes, at der rent faktisk er penge i de spam-mails, som oversvømmer indbakker verden over. "Baggrunden for, at vi overhovedet har spam, er et ønske om at lave profit. Fra at være mindre organisationer, der spekulerede i den slags har det i dag udviklet sig til halvstore forretningsmaskiner," siger Diego d'Ambra, sikkerhedschef hos virksomheden Softscan. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere