Artikel top billede

Sådan ser Microsoft fremtidens computer

Interview: Microsofts digitale sofabord, Surface, er et bud på fremtidens computer. Computerworld har mødt amerikaneren August de los Reyes, der står spidsen for det team, der har skabt produktet.

Interview: Hvis det står til August de los Reyes, skal manualer snart være en saga blot.

Han er enterprise architect i Microsoft Design Center og står i spidsen for det team, der har skabt det meget omtalte Microsoft Surface, et digitalt sofabord.

Surface genkender automatisk forskellige objekter, man ligger på det, så man for eksempel kan overføre billeder direkte fra kameraet.

Den trykfølsomme skærm på 30 tommer understøtter multi-touch, så man efterfølgende kan bladre i billederne og trække i dem, og så flere personer kan arbejde på forskellige ting samtidig.

”Vi designer en helt ny kategori af computere. Det er ikke en pc i et bord, det er noget fuldstændig andet,” lyder det fra den 37-årige Augusdt de los Reyes.

Naturligt brugerinterface

Ifølge August de los Reyes har designerne med Surface foretaget et afgørende skift fra ”graphical user interfaces” til ”natural user interface.” Grundlæggende handler det om at skabe mere intuitive designs, hvor brugerne bare ved, hvad de skal gøre og hvordan – selvom det er første gang, de ser produktet.

”Med Surface bruger vi en masse objekt-metaforer, hvor tingen repræsenterer sig selv. Et af vores mantraer er, at indholdet er interfacet,” siger han.

Hvis du for eksempel vil have en sang ind på din mobiltelefon, lægger du telefonen på bordet og trækker sangen over med hænderne.

”Hvis man er nødt til at hive en mus og et keyboard frem, er det ikke et naturligt bruger interface, og det er det, vi vil skabe. Det naturlige interface fungerer så godt, fordi vi allerede kender det på forhånd. Det får brugerne til at føle sig som eksperter med det samme,” forklarer August de los Reyes.

Smart – men hvad kan det udvikle sig til?

I starten af april fik Surface sin kommercielle debut i en række AT&T-butikker i USA. Snart vil det også blive brugt i spille-øjenmed i Las Vegas, og T-Mobile står også på partnerlisten, fortæller August de los Reyes.

Men selvom Surface nu er begyndt at vinde indpas i forskellige professionelle sammenhænge, erkender August de los Reyes, at der endnu er et stykke vej, før Surface med en pris på små 50.000 kroner har den samme position i privatlivet, som det i dag er tilfældet med den traditionelle computer.

Han føler sig dog sikker på, at det vil ske.

”Borde er noget, som folk er vant til. Borde har altid været et samlingspunkt og et udgangspunkt for interaktion. Så ja, det er visionen, at Surface skal kunne findes i alle hjem. Teknologi har en tendens til at isolere mennesker. Surface handler om det modsatte, at skabe forbindelser.”

August de los Reyes forklarer, at tredjepartsleverandører også er en del af strategien, for at mainstream-gennembrudet skal kunne lykkes.

”Vi vil skabe et økosystem, hvor uafhængige softwareleverandører kan udvikle løsninger, der passer til slutbrugerne.”

Uanset om Surface-visionen ender med at blive realiseret eller ej, har konceptet allerede vagt begejstring intern i Microsoft. Ikke mindst hos Bill Gates, der tidligere på måneden præsenterede et nyt produkt, TouchWall, der bygger videre på Surface-konceptet, men blot er en hel væg, der giver lignede muligheder.

Se video med Surface




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere