Artikel top billede

Yahoo bedyrer, at Jerry Yang hele tiden har fastholdt, at selskabet ville overveje ethvert tilbud fra Microsoft, som 'er i aktionærernes interesse'.

Yahoos stenrige stifter læner sig op ad en fyreseddel

Den kontroversielle finansmand Carl Icahn vil aflevere en fyreseddel på stedet til Yahoo-stifter Jerry Yang, hvis det lykkes ham at vælte Yahoos bestyrelse.

Yahoo’s stifter og nuværende administrerende direktør, Jerry Yang, vil blive præsentere for en fyreseddel, hvis det lykkes den kontroversielle rigmand Carl Icahn at kuppe Yahoos bestyrelse som planlagt, skriver The Wall Street Journal.

Carl Icahn - som har specialiseret sig i at [url=skabe lynhurtig værdi[/url] for kriseramte selskabers aktionærer – har allerede indstillet sine 10 egne kandidater til en ny Yahoo-bestyrelse, når selskabet om kort tid holder sin årlige generalforsamling – heriblandt ham selv og flere af hans helt nære medarbejdere.

Bag sig har Carl Icahn en hel horde af rasende Yahoo-aktionærer, der er vrede over, at de er gået glip af den fede gevinst, der ventede dem, hvis Microsoft havde købt selskabet.

De mener, at især topchef Jerry Yang bærer en stor del af skylden for, at aftalen gik i vasken og Microsoft til sidst trak sit tilbud tilbage.

Personligt korstog

Ifølge Wall Street Journal er Carl Icahn i fuld sving med at gøre generalforsamlingen til et personligt korstog mod Jerry Yang.

Avisen skriver, at Carl Icahn mener, at det især er Jerry Yang, der står i vejen for en frugtbar aftale mellem Microsoft og Yahoo.

Han mener, at Microsofts ledelse kort og godt ikke stoler på Jerry Yang, og at de ikke vil fremsætte et nyt købs-tilbud på Yahoo, medmindre Jerry Yang og resten af den nuværende Yahoo-bestyrelse bliver sat på porten.

Ifølge nye dokumenter forsøgte blandt andre Jerry Yang at afspore Microsofts opkøbsforsøg – ikke mindst fordi han har en vis antipati mod Microsoft og dermed handlede ud fra personlige motiver.

”Det er ikke længere et mysterium for mig, hvorfor Microsoft ikke længere står klar med et tilbud. Hvordan kan Yahoo fortsætte med at sige, at selskabet er villigt til at forhandle og sælge selskabet, når de samtidig fuldstændigt saboterer processen i det skjulte,” siger Carl Icahn til Wall Street Journal.

Yahoo afviser beskyldningerne og bedyrer, at Jerry Yang hele tiden har fastholdt, at selskabet ville overveje ethvert tilbud fra Microsoft, som 'er i aktionærernes interesse'.

Selskabet påpeger, at Yahoo har holdt en længere stribe møder med Microsoft i de seneste måneder.

”Hr. Icahn overser helt dette helt klare fact,” skriver Yahoo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere