Artikel top billede

Gakket kampagne skal gøre it-branchen 'street'

Studieværten Stine T og hendes street team skal mane fordomme om it-branchen i jorden. Tom Togsverd, direktør i ITEK, håber, at det bliver 'gakket'.

Fordommen om den pizza-spisende og cola-svælgende it-nørd skal manes i jorden.

Det skal daglige tv- og radioprogrammer på The Voice medvirke til.

På The Voices tv-kanal skal et 'street team' anført af tv-værten Stine T besøge landets it-virksomheder, og radioværten Rebecca Bach-Lauritsen skal stå for et dagligt radioprogram om it-branchens muligheder.

Det er ITEK, Dansk Industris it-branchefællesskab, der står bag kampagnen på The Voice.

Gakkede indslag

ITEK's direktør, Tom Togsverd, er godt klar over, at det kræver en ekstra indsats at få de unge til at interessere sig for it-branchen.

Netop derfor er The Voice blevet valgt som samarbejdspartner.

"Vi har valgt The Voice, fordi det rent ud sagt er nødvendigt at lirke budskabet ind i de unges medieforbrug, og vi ved, at The Voice er den station, som de unge ser og lytter til," siger Tom Togsverd.

Han håber, at studieværterne fra The Voice kan være med til at sætte fokus på de ukendte sider af branchen.

"Jeg har talt med Stine T og Rebecca Bach-Lauritsen, der er værter. Og de skal lave nogle gakkede indslag, hvor de twister de mere langhårede sider af branchen i en humoristisk retning," siger Tom Togsverd.

To millioner fra Videnskabsministeriet

The Voice-kampagnen løber af stablen på mandag og fortsætter i de kommende to uger.

Indslagene på The Voice bliver første del af en større kampagne, der har overskriften: 'It-uddannelser giver spændende job-muligheder', som kommer til at løbe et år frem i tiden.

IT- og Telestyrelsen oplyser, at Videnskabsministeriet støtter kampagnen med to millioner kroner.
Den stort anlagte kampagne kommer til at foregå i samarbejde med Videnskabsministeriet, IT- og Telestyrelsen, ITEK og interesseorganisationen IT-Branchen.

Allerede i februar annoncerede landets it-brancheforeninger, at de vil sætte alle sejl i bestræbelserne på at forbedre branchens image. Og de sidste to år har branchen haft relativ stor succes med det årligt tilbagevendende arrangement It-natten, der henvender sig til de studerende på landets ungdomsuddannelser.

Besøg The Voices kampagneside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere