Artikel top billede

IT- og Telestyrelsen mørklægger dotDK-motivation

IT- og Telestyrelsen ønsker ikke at kommentere dotDK-sejren over for pressen. Styrelsen har dog sendt den tabende part et brev med begrundelsen for valget. Du kan læse brevet her.

Der er ingen konkrete forklaringer fra IT- og Telestyrelsen på, hvorfor dotDK er løbet med sejren og administrationen af det danske toplevel-domæne .dk foran Dansk Internet Forums (Difo) datterselskab DK Hostmaster.

"Ud fra evalueringen af vores opstillede kriterier er det samlet set dotDK, der kom bedst ud," lyder det fra IT- og Telestyrelsens vicedirektør Finn Petersen.

Han vil dog ikke komme ind på specifikke områder, hvor dotDK har udmærket sig i forhold til DK Hostmaster.

Ikke afgjort endnu

Grunden til, at IT- og Telestyrelsen ikke vil kommentere eller begrunde, hvorfor dotDK får lov til at administrere det danske internet er, at der ikke er faldet en endelig afgørelse i sagen.

"Vi er stadig i proces, og vi har ikke udstedt en tilladelse til dotDK endnu, så vi kan ikke sige noget, mens der endnu ikke er en endelig afgørelse," siger Finn Petersen.

Han understreger dog, at styrelsen vil melde mere rent ud om 60 dage, når det endelig udbud er afsluttet. Men kun såfremt der ikke opstår komplikationer undervejs, der gør, at dotDk mister tilladelsen og DK Hostmaster igen melder sig på banen.

"Jeg vil ikke spekulere i andet end udbudsmaterialet. Det håber jeg, I har forståelse for, så længe vi er i udbuds-processen," siger Finn Petersen.

Se brevet til Difo

Styrelsen har i et brev til formand Mads Bryde Andersen fra Difo begrundet de områder, hvor dotDK slog DK Hostmaster. Det fremgår, at dotDK var særligt stærk på det højt vægtede evalueringsområde 'Fremme af internetsamfundet'.

Af brevet fremgår det også, at begge virksomheder oprindeligt ikke levede op til udbudet.

Helt fundamentalt for erhvervelsen af administrationen af .dk-domænet har dotDK fået 60 dage til at få indfanget fire betydningsfulde organisationer fra de private samt de erhvervsmæssige brugere og internetbranchen til at støtte op omkring organisationen.

Hvis dette krav ikke bliver opfyldt inden de 60 dage, så ryger udbudet i spil igen.

Læs brevet fra IT- og Telestyrelsen til Difo.

Se udbudsmaterialet fra IT- og Telestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere