Artikel top billede

Internethandlen trodser dårlige konjunkturer

Dankortet sætter rekord på nettet. Kortet vokser endda hurtigere på nettet end i fysiske butikker. I følge PBS er vi blevet så trygge ved at bruge Dankortet på nettet, at vi nu kaster os over nye varegrupper.

På trods af dårlige konjunkturer bliver Dankortet brugt mere flittigt på internettet end nogensinde før.

Dankortet har i løbet af det første halvår i 2008 sat rekord i både omsætning og antallet af transaktioner i danske internetbutikker. Det oplyser PBS.

Det seneste halvår har der været mere end 19 millioner transaktioner med Dankort og internationale betalingskort i danske internet-butikker. Det er cirka 3,5 millioner flere transaktioner end i samme periode sidste år

Dankortet omsætning på nettet er også steget til cirka 9,2 milliarder sidste år, hvilket er en stigning på knap 1,7 milliarder sammenlignet med samme halvår i 2007.

Søren Winge, der er kommunikationschef hos PBS oplyser, at antallet af internettransaktioner i øjeblikket vokser hurtigere end antallet af transaktioner i fysiske butikker.

Det er der ifølge Søren Winge flere forklaringer på.

"Folk er blevet mere trygge ved at bruge kortet på nettet, der udstedes flere Dankort, og der bliver flere internetbutikker, hvor kortet kan bruges. Det er alt sammen medvirkende til, at væksten trodser de dårlige konjunkturer," siger Søren Winge til Computerworld.

Børnetøj er et hit

Dankortet gjorde sin entré på internettet i 1999, og Søren Winge mener, at handlen på internettet i den mellemliggende periode er blevet så naturligt for forbrugerne, at de i den seneste tid er blevet klar til at kaste sig over nye varegrupper.

"Tidligere var handlen præget af forbruger -elektronik og andre standardvarer. Men nu kaster forbrugerne sig i stigende grad over, hvad man kalde 'look and feel varer'. Eksempelvis ved jeg, at modetøj og børnetøj i øjeblikket oplever stor fremgang på nettet," siger Søren Winge.

Se udviklingen i antallet af transaktioner her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere