Artikel top billede

IT- og Telestyrelsen afviser frygt for prisstigninger

Forbrugerrådets bekymring for stigende domænepriser er helt ubegrundet. "Vi holder øje med administratorerne," lyder det fra IT- og Telestyrelsen, der afviser at indføre et loft over domæne-priserne.

Frygten for højere priser på de danske domæner er helt ubegrundet, mener Finn Petersen, vicedirektør i IT- og Telestyrelsen.

Senest har Forbrugerrådet udtrykt bekymring for, at dotDK's tekniske leverandør Afilias vil presse højere priser igennem.

Men Finn Petersen mener ikke, at der er grund til bekymring, fordi IT- og Telestyrelsen kan kræve dokumentation for, at de danske domæner bliver drevet omkostnings-effektivt.

"Det følger klart af lovgrundlaget, at administratoren skal være en non-profit forening, samt at administratoren skal udvise omkostningsbevidsthed i sine dispositioner, og vi holder øje med, at reglerne overholdes.

Hvis det ikke er omkostningseffektivt, kan vi give administratoren et påbud, og i værste fald trække deres tilladelse tilbage," siger Finn Petersen.

Han mener, at Afilias i endnu højere grad end DK Hostmaster kan sikre en omkostningseffektiv drift.

"Det er stort firma, som selvsagt bør have nogle åbenlyse stordriftsfordele," siger Finn Petersen.

Afviser mere regulering

Finn Petersen afviser, at IT- og Telestyrelsen bør fastsætte et decideret prisloft.

"Det kan jo ikke udelukkes, at der kan være grunde til, at priserne stiger. Flere restriktioner betyder også, at det kan blive svært at skrue et fornuftigt tilbud sammen," siger han.

Internetprofessor ved Århus Universitet Niels Ole Finnemann er dog knap så afvisende overfor en øget regulering.

Han mener, at flere restriktioner kan være nødvendige for at sikre internettet mod stærke kommercielle særinteresser.

"Det kan blive nødvendigt at indføre flere reguleringer af hensyn til almenvellet. Det kan være reguleringer, der i endnu højere grad sikre borgerne mod prisstigninger," siger Niels Ole Finnemann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere