Artikel top billede

Fik regning på 24.000 for to dages mobilt bredbånd

Data i udlandet kan være en dyr affære. Det måtte en dansk tele-direktør sande, da han kom hjem til en regning på 23.694 kroner efter to dages messe i Tyskland.

23.694 kroner.

Sådan lød regningen fra teleselskabet 3, da direktør Flemming Carlsen fra telefirmaet Enaco vendte hjem efter to dage på it-messen Cebit i Tyskland i marts måned.

"Jeg troede, det var en fejl," forklarer Flemming Carlsen.

På messen arbejdede han som normalt på sin pc med data-kort og forventede derfor en "nogenlunde normal" regning.

På de to dage var der blevet hentet lidt over 300 megabyte data fordelt på to pc'er.

"Det er jo helt urimelige roamingpriser, og det gælder jo ikke kun for 3, men for alle teleselskaberne. Ingen af datakort-udbyderne fortæller om priserne på en gennemsigtig måde, der er let at forstå," siger Flemming Carlsen til Computerworld.

Himmelråbende dyrt

De høje roamings-priser på firmaets famøse tur til den tyske messe har sat en kronisk alarmklokke i sving hos Flemming Carlsen, når han krydser den danske grænse med sin bærbare pc under armen.

"Det er jo stadig himmelråbende dyrt at benytte det trådløse internet i udlandet. Derfor kigger vi en ekstra omgang på forbruget, men det hæmmer jo det daglige arbejde, som ikke flyder så frit," sukker han.

"Der er jo ingen fleksibilitet i et tage sin pc med internet-kort med til udlandet, medmindre man er villig til at betale en høj pris ved kasse et," siger Flemming Carlsen.

Lavere priser på vej

EU vil skære i datapriserne

Der er dog ingen tvivl om, at priserne på data-trafik i udlandet vil blive sænket i de kommende år - ligesom det er sket med blandt andet taletid og sms'er.

3 i Danmark har i maj sat MB-prisen ned fra omkring 100 kroner i Europa til cirka 20 kroner per MB og har efter eget udsagn arbejdet hårdt på at gøre priserne mere gennemskuelige på sin hjemmeside.

Og lige nu sidder EU's telekommissær Vivianne Redding og arbejder på en stramning af data-priserne på tværs af de europæiske grænser, der skal komme slutbrugerne til gode.

Endnu vides det ikke, om pris-nedsættelserne kun vil gælde for MMS'er, eller også vil omfatte mobilt bredbånd.

Priserne falder markant

Rent kommercielt vil det dog bedst kunne betale sig at tilbyde lavere priser for at lokke flere kunder i butikken.

"Allerede om få år vil vi se priserne på data-trafik falde markant i udlandet," lover pressechef hos Sonofon Peter Glüssing.

Han bakkes op af analysebureauet IDCs teleanalytiker Brian Troelsen, der peger på, at priserne måske ikke falder, men kunderne får flere MB's for de samme penge.

"Der kan ske meget på fem år, men i 2013 vil jeg vurdere, at man sagtens kan hente 1 gigabyte i Tyskland for omkring 100 kroner," spår Brian Troelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere