Artikel top billede

KMD-salg: Overgangsaftale sænker salgsprisen

KL og KMD's overgangsaftale for et kommende salg af KMD banker prisen ned. Sikkerhed koster, lyder vurderingen fra ekspert i virksomhedssalg.

KL har i dag meldt ud til Computerworld, at der er lavet en overgangsaftale for et salg af KMD.

En aftale, der, ifølge en ekspert i at fastsætte selskabers værdi, kan presse prisen ned på KMD.

Aftalen skal sikre, at kommunerne har sikkerhed for it-leverancer på en række kritiske områder, hvor KMD i dag sidder på hele markedet.

Virksomheden er tidligere i pressen blevet vurderet til at have en værdi på alt fra fire til syv milliarder kroner. Tal, der dog ikke er specielt godt dokumenterede.

Fire fokusområder

Overgangsaftalen fokuser på fire områder.

På de kritiske systemer forpligter aftalen en ny ejer af KMD til forsyningssikkerhed, prisstabilitet, fastholdelse af serviceniveauer samt deltagelse i arbejdet med åbne standarder og øget adgang til data.

"Generelt kan man sige, at hvis der kommer til at ligge nogle kontraktsforhold, som har en omkostning eller en begrænsning i ens indtjeningsevne, så påvirker det værdiansættelsen," siger Michael Bruhn, Director i KPMG's valuation services.

Han mener, at det er en afvejning, som alle sælgere skal gøre sig, når man samtidig er kunde.

"Den type af kontraktforhold, som er skitseret kan reducere muligheden for en høj pris, men det kan også i nogle tilfælde minimere en sælgers fremtidige usikkerhed, alt afhængig af den konkrete udformning af aftalen," siger Michael Bruhn.

Han fortæller, at denne type aftaler ikke er ualmindelig, når det drejer sig om virksomheder, hvor sælger bliver kunde i fremtiden.

"Det er ikke unormalt, at der er begrænsninger og forpligtigelser, når man har en eller anden form for monopolstatus," siger han og peger på tele- og elsektoren som de mest sammenlignelige.

Balance i aftalen

Michael Bruhn mener, at det er svært at vurdere overgangsaftalen uden at kende de nærmere detaljer.

Han tror dog, at der også er lagt nogle ting i aftalen som giver en fordel for en kommende køber.

"Uden at kende aftale i detaljer er det jo en mulighed at der er en balance, hvor du ikke kan hæve priserne, men samtidig er der en bund under dine indtægter, så er køberen også sikret et eller anden form for indtægtsniveau," siger Michael Bruhn.

"Som køber skal man analysere det her i bund. Hvad koster det for eksempel at deltage i åbenhedsprocessen, og hvad er det for serviceniveauer, der skal fastholdes. Køber vil simpelthen sige, hvad har det her af omkostninger for mig," lyder det fra Michael Bruhn.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejere/Application Managers til SAP-installationer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere