Artikel top billede

Islandsk krak rammer Microsoft i Danmark

Opdateret: Salget af Microsoft-produkter til erhvervslivet er stort set stoppet på Island. Microsoft Danmark har redningspakke på vej.

Det totale kollaps af den islandske økonomi påvirker Microsoft Danmark i uheldig retning.

Island hører nemlig under Microsoft Danmarks strategiske ansvar, og det totale kollaps har betydet, at salget af nye Microsoft-produkter på Island er gået totalt i stå.

"Der har faktisk været tekniske problemer i nogle måneder med overhovedet at få penge ud af Island. Det hele er stort set gået i stå," siger Bjarne Riis, salgsdirektør for erhvervsløsninger til små og mellemstore virksomheder i Microsoft Danmark.

Han fortæller, at Microsoft Islands årsomsætning udgør syv-otte procent af den danske forretnings samlede års-omsætning, der i 2006-2007 blev oplyst til at være 707 millioner kroner.

Sådan kommer det imidlertid ikke til at gå i år.

Eneste omsætning på Island hentes nemlig for tiden fra de dryp, der kommer fra igangværende aftaler, mens ny-salget er tørret helt og aldeles ud.

"Der er faktisk flere penge i Island, end man tror. Islændingene kan bare ikke rigtigt komme af med dem på grund af forskellige tekniske barrierer," siger Bjarne Riis.

Han forventer, at det udtørrede salg får konsekvenser for årsregnskabet.

"Vores worst case scenario er en omsætningsnedgang på omkring syv procent, men sådan tror jeg nu ikke, at det kommer til at gå. Vi lander nok på en samlet omsætningsnedgang over hele året på i alt et par procent, fordi vi regner med, at der så småt vil komme gang i det islandske salg igen på den anden side af jul," siger Bjarne Riis.

Nødhjælps-plan

Microsoft er for tiden i gang med at iværksætte forskellige tiltag - angiveligt en lånepakke - der sigter mod at hjælpe de islandske partnere, der også i høj grad kan mærke krisen og få gang i salget igen.

"Vi kigger på de muligheder, som vi har for at holde en nogenlunde stabil omsætning og en måde, hvorpå vi kan hjælpe kunder og partnere til at få en forudsigelig betaling. Alternativet er, at vi slet ikke har nogen omsætning," siger Bjarne Riis.

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på detaljerne i den kommende nødhjælps-pakke, da den endnu ikke er godkendt af den amerikanske bestyrelse. Det kommer forventeligt til at ske i løbet af en uges tid.

"Men jeg kan godt sige, at det ikke er rabat. Det er en skidt ting bare at sætte prisen ned, for så får du den aldrig hevet op igen," siger Bjarne Riis.

Ansatte i venteposition

Microsoft har 10 fuldtidsansatte medarbejdere siddende på Island. Hertil kommer en række løst ansatte og en række Microsoft-partnere, der leverer ydelser og produkter til kunder på øen.

De har for tiden travlt med at opsøge kunder og partnere og holde kontakterne ved lige, fortæller Bjarne Riis.

"Men de sidder da lidt i venteposition, indtil de planer, som vi skal eksekvere på, er blevet godkendt i USA. Jeg regner med, at vi begynder at arbejde aktivt i markedet igen inden jul. Patienten skal lige stabiliseres, inden vi kan begynde at kigge fremad. Så kan islændingene få de lån og de penge, som de skal bruge, inden vi igen kan begynde at kigge fremad," siger Bjarne Riis.

Computerworlds kommentar:
Denne artikels indledning er blevet rettet efter henvendelse fra Microsoft Danmark, der efter artiklens offentliggørelse har oplyst, at Microsoft Danmarks årsregnskab ikke påvirkes af den islandske tørke, da afdelingerne i henholdsvis Island og Danmark opgør deres resultater selvstændigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere