Artikel top billede

I Danmark har vi ikke de store problemer med kortsvindel, siger Morten Kamper, FDIH.

Danskerne kan roligt handle på nettet trods alarm

Svindlen med kreditkort bliver gang på gang udråbt som et sort hul, som kortholdernes penge forsvinder ned i. Men i Danmark er problemet nærmest ikke eksisterende, lyder det.

Sikkerhedsfirmaet Symantec fremlagde mandag en rapport, der bedyrer, at svindlen med kreditkort kan løbe op i tocifrede milliardbeløb.

Trods rapporten havde sikkerhedsarkitekt i Symantec, Peter Ulrik Schjøtt, efterfølgende svært ved at komme med konkrete svar på Computerworlds spørgsmål om rapporten.

Problemet fylder da heller ikke meget i hverdagen hos dem, der administrerer den danske nethandel.

Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH) fortæller, at problemet ganske vist er på agendaen med jævne mellemrum, men at foreningens medlemmer kun møder det i meget begrænset omfang.

"Vi er opmærksomme på kortsnyderi og diskuterer det jævnligt. Men det handler primært om en præventiv indsats, når emnet er på dagsordenen," siger næstformand i FDIH, Max Riis Christensen.

"Vi kender sager, men det er meget begrænset, og er ikke noget, som vores medlemmer mærker direkte," siger formanden i samme forening, Morten Kamper.

Kortholdere er sikre

Hos PBS, der håndterer online-betalinger i Danmark, klinger ordene i samme toneart.

"Det er ikke noget stort problem for danske kortholdere," fortæller Pernille Kylling, kommunikationschef i PBS.

"Det er meget få danskudstedte kort, som bliver ramt af misbrug. Der er dog en potentiel mulighed for svindel, men nye fælles sikkerhedsstandarder som Verified by Visa og MasterCard Secure Code er med til at begrænse problemerne," siger hun.

"De to standarder er ikke så udbredte her i landet, fordi der ikke har været ret meget misbrug på nettet, men udlandet har i stor stil taget teknologierne til sig," fortæller Pernille Kylling.

Hun tilføjer, at kortholderen aldrig kommer til at hæfte for misbrug af et kreditkort.

Vi er beskyttede

FDIH begrunder det forsvindende lille antal svindelsager med en række punkter.

"Vi er godt rustede, fordi vi ikke har så meget international e-handel. Samtidig er dansk en lille sprogstamme, hvilket sparer os for rigtig mange af de problemer, som man kan møde i lande, hvor de store hovedsprog tales," siger Morten Kamper.

"Danmark er ikke det mest oplagte sted at sætte et angreb ind," siger han.

En god digital infrastruktur og en veluddannet befolkning er ligeledes med til at knække svindelkurven.

"Selv om vi tit skælder ud på PBS, er samlingen af transaktioner ét sted, en styrke. Hvis betalinger foregår gennem fem forskellige PBS'er, bliver det lidt mere komplekst," siger Morten Kamper.

"Vi er beskyttede i Danmark, men globaliseringen tager fat og vi kommer ikke til at gå fri," slutter formanden for de e-handlende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere