Artikel top billede

Intel-indtjening dropper med 90 procent

Fjerde kvartal blev en regulær katastrofe for Intel, der måbende kunne se til, at indtjeningen faldt med hele 90 procent.

Et regulært katastrofekvartal har banket indtjeningen for verdens største chip-producent, Intel, helt i bund.

Indtjeningen for fjerde kvartal faldt nemlig med gigantiske 90 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Samtidig faldt også selskabets omsætning markant. Sammenregnet blev selskabets fjerde kvartal så katastrofalt, at noget lignende ikke er set i de seneste 20 år, meddeler Intel.

Intels indtjening for fjerde kvartal landede på 1,3 milliarder kroner (234 millioner dollar) mod 2,3 milliarder dollar i samme kvartal i fjor, mens omsætningen faldt med hele 19 procent i forhold til tredje kvartal.

"Dette er blot den anden gang i de seneste 20 år, at omsætningen for fjerde kvartal er dårligere end omsætningen for tredje kvartal. Sidste gang var i 2000, da omsætningen gik mindre end en procent tilbage," lyder det fra Intel-topchef Paul Otellini.

Han peger på, at grunden til det meget voldsomme fald skal findes i brat faldende efterspørgsel og overkapacitet på markedet, hvilket har ført til prisfald.

Krisen i markedet og den usikkerhed, som den har medført, betyder, at Intel helt afviser at komme med udmeldinger om selskabets forventninger til omsætningen i den kommende tid.

Dog venter Intel, at selskabets brutto-fortjeneste vil falde. Intel har for tiden ingen nye omkostnings-reducerende initiativer på vej, men vil fortsat gennemføre den omstrukturerings-plan, der blev sat i værk i 2006.

Selskabet havde ved udgangen af 2008 84.000 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere